Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 1
ÖĞRETMEN KİMLİĞİ İLE İLGİLİ ÇALIŞAN ÖĞRETMEN GÖRÜŞLERİ
2021
Dergi:  
Electronic Journal of Education Sciences
Yazar:  
Özet:

Eğitim sistemi içinde eğitim programları, öğretmen, yönetim, okul çevresi, aileler ve öğrenciler ana objelerdir. Fakat öğretim öğretmen tarafından şekillendiği için bunların içinde en önemlisi öğretmen objesidir. Bu çalışmanın amacı, okullarda görev yapan öğretmenlerin öğretmen kimliğini nasıl anladıklarını ortaya çıkarmaktır. Bu çalışmada nitel araştırma yöntemini kullanılmıştır. Nitel araştırma yöntemleri içinden öğretmenlerin öğretmen kimliği algısını daha derinden anlayabilmek için görüşme yöntemi kullanılmıştır. Çalışma grubunu Türkiye’de farklı illerde farklı branşlarda çalışan 21 öğretmen oluşturmuştur. Veriler, kodlama yöntemi ile açık temalar ortaya çıkana kadar analiz edilmiştir. Analizler sonucunda yedi ana tema ortaya çıkmıştır: öğretmen mesleğinin içeriği, bir öğretmenin mesleki özellikleri, mesleki özelliklerin standartlaşması, zaman içinde profesyonel kimliğin değişimi, öğretmen kimliğinin anlamı, öğretmen kimliğinin önemi ve öğretmen kimliğini etkileyen sebepler.

Anahtar Kelimeler:

Perceptions Of In-service Teachers On Teacher Identity
2021
Yazar:  
Özet:

Within the education system curriculum, teacher, administration, school environment, parents and students are the main objects. However, the teacher is the most important one among all since teaching is shaped by the teacher. The purpose of this study was to explore and to improve understanding of teacher identity of in-service teachers. This study will use qualitative research method, within the qualitative research methods interviewing will be used to get a deeper understanding of teachers' opinions on teacher identity. The study group consists of 21 in-service teachers from different branches and cities in Turkey. The data were analyzed through the coding process until clear themes emerged. Seven significant themes were explored during this journey: the content of the teaching profession, occupational features of a teacher, standardization of occupational features, change of professional identity in time, meaning of teacher identity, the importance of teacher identity, and factors affecting teacher identity.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Electronic Journal of Education Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 174
Atıf : 750
Electronic Journal of Education Sciences