Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 4
The Nature and Function Of The State In The Framework Of The Fundamental Principles Of Libertarian Doctrine
2022
Dergi:  
Beytulhikme An International Journal of Philosophy
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada öncelikle liberteryenizmin doğuşu, gelişimi ve temel ilkeleri hakkında bilgi verdik. İkinci olarak, söz konusu ilkeler çerçevesinde devletin doğası ve işlevini izah etmeye çalıştık. Çalışmadaki en önemli nokta, hürriyet doktrininin ilkeleri çerçevesinde niteliğini ve işlevini belirlemeye çalıştığımız devletin insan hakları karşısındaki durumudur. Tarihte insan hak ve özgürlükleri açısından en tehlikeli kurum olarak kabul edilen devletin nasıl özgürlükçü anlayış doğrultusunda insan hak ve özgürlüklerini koruyan bir kurum haline geldiğini göstermeye çalıştık. Liberteryenizm, Amerikada ortaya çıkmış bir siyasal felsefedir ve klasik liberal geleneğin takipçisidir. Liberteryenizmin gelişiminde üç eğilim etkili olmuştur. Bu eğilimlerin ilki faydacı siyaset felsefesinden uzaklaşma arzusudur. Diğer bir eğilim, liberteryenizmin etik temellerinin ortaya konulmasına duyulan ihtiyaçtır. Üçüncü eğilim ise faşizm, komünizm, sosyalizm gibi ideolojilerin egemen oldukları toplumlarda insan haklarının korunması konusundaki uygulamalardır. Liberteryenizm, bireysel özgürlük, sınırlı devlet, hukukun üstünlüğü gibi konularda diğer ideolojilerden ve klasik liberalizmden farklı düşünceler ortaya koymuştur. Özgürlüğü en yüksek siyasi değer olarak gören liberteryenizmin temel ilkeleri bireysel haklar, kendiliğinden doğan düzen ve sınırlı devlettir.

Anahtar Kelimeler:

The Nature and Function Of The State In The Framework Of The Fundamental Principles Of Libertarian Doctrine
2022
Yazar:  
Özet:

In this study, we first gave us information about the birth, development and fundamental principles of liberalism. Secondly, we tried to explain the nature and function of the state in the framework of those principles. The most important point in the study is the situation against human rights of the state in which we try to determine the nature and function of the doctrine of freedom in the framework of the principles. We have tried to show how the state, considered the most dangerous institution of human rights and freedoms in history, has become an institution that protects human rights and freedoms in accordance with the liberal understanding. Liberterionism is a political philosophy that emerged in America and is a follower of the classical liberal tradition. Three trends have been influential in the development of liberalism. The first of these trends is the desire to get away from the political philosophy. Another tendency is the need to reveal the ethical foundations of liberalism. The third trend is the practices on the protection of human rights in societies where ideologies such as fascism, communism, socialism are dominated. Liberationism, individual freedom, limited state, the rule of law, and other ideologies, and classical liberalism, have argued different ideas. The fundamental principles of liberalism, which considers freedom as the highest political value, are individual rights, self-born order and limited state.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Beytulhikme An International Journal of Philosophy

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 543
Atıf : 846
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini