Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 17
 İndirme 2
Türkiye'de Kripto Para Madenciliğine Uygulanabilecek Adli ve İdari Yaptırımlara Dair Genel Bir Değerlendirme
2022
Dergi:  
Güvenlik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kripto para birimleri, güvenli bir yere ihtiyaç duymayan, merkezi olmayan bir nakit sistemidir. Sanal para olarak da adlandırılan kripto para, son zamanlarda tüm dünyada popülaritesini arttırmıştır. Bu ilgi, kripto para alım/satımının yanı sıra madenciliğe de odaklanmaktadır. Fiziki olarak elde edilemeyen kripto paralar herhangi bir otoriteye veya merkez bankasına bağımlı değildir, dolayısıyla herhangi bir basım işlemi de yapılmamaktadır. Kripto para birimlerinin kendilerine ait kriptografik algoritmaları vardır ve bu algoritmaların çözülmesi sonucunda üretilirler. Bu para üretme işine madencilik denir. Madencilik, kripto para birimi oluşturma sürecinin sonunda ödül olarak alınan belirli bir miktarda kripto para karşılığında yapılır. Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de kripto para madenciliği ile ilgili herhangi bir yasal düzenleme yapılmamıştır. Bu düzenlemelerin olmaması, madencilik cihazlarının kullanımı konusunda da tartışmalara yol açmıştır. Bazı ülkeler madenciliği tamamen yasaklarken, birçok ülke herhangi bir düzenleme olmamasına rağmen madenciliğe izin vermiştir. Bu çalışmada Kripto para birimlerinin kullanımı, bulundurulması ve ticaretinin ötesinde, madencilik ve madencilik cihazlarının yasal yönleri tartışılmaktadır. Çalışmanın sonunda, Türkiye'de kripto para üretim cihazlarına ilişkin farklı yasal düzenlemeler çerçevesinde, hangi kanunun uygulanabileceğine dair tespitler ve değerlendirmeler yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

A General Evaluation On Jurisdiction and Administrative Sanctions Applicable To Crypto Mining In Turkey
2022
Yazar:  
Özet:

Cryptocurrencies are a decentralized cash system that does not need a safe place. These currencies that cannot be physically obtained are not dependent on any authority or central bank, so there is no printing process. They have their own cryptographic algorithms and thus are produced as a result of solving these algorithms. This money making business is called mining. Mining is done in exchange for a certain amount of cryptocurrency, which is received as a reward at the end of the cryptocurrency creation process. As in many countries of the world, no legal regulation has been made regarding crypto currency mining in Turkey. The absence of these regulations has also led to controversy over the use of mining devices. While some countries have banned mining completely, many countries have allowed mining even though there is no regulation. Beyond trading or taxing cryptocurrencies in this study, only mining activities and legal aspects of mining devices are discussed. At the end of the study, determinations and evaluations were made about what legislation can be applied regarding different legal regulations about crypto money production devices in Turkey.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Güvenlik Bilimleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 199
Atıf : 781
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini