Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 3
 Sesli Dinleme 1
II. Uluslararası Batı Anadolu Beylikleri Tarih Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu: Menteşe Beyliği (25-27 Nisan 2012
2012
Dergi:  
Tarih İncelemeleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

faaliyetleri hakkında bilgi verirken, Prof. Dr. Altan Çetin, Prof. Dr. Ahmet Taşğın ve Doç. Dr. Cevdet Yakupoğlu tarafından sunulan bildirilerde daha çok ile bölgedeki Mevlevi hayatı hakkında oldukça ilginç bilgiler verildi. Sempozyumun VI. Oturumunda bildiri sunan Prof. Dr. Sani Hajiyev, Rus Tarih Yazıcılığında Türk tarihine dair yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, Mehmet Tütüncü ise Menteşe Beyliği hakkında yazılan ilk eserlerden biri olan Paul Wittek’in Das Islamische Milet kitabının çok güzel bir tanıtımını yaptı ve kitabın içeriğini özetledi. Mehmet Tütüncü bu kitabın bir an önce dilimize kazandırılması konusunda bir teklifte bulundu. Aynı oturumda bildirisini sunan Prof. Dr. Namık Açıkgöz ise Milas Müzesindeki Menteşe Beylerine ait mezar taşlarının tanıtımını yaptı. VII. Oturumda bildirisini sunan Yrd. Doç. Dr. Bülent Çelik, Osmanlı arşiv belgelerinden yola çıkarak Menteşe Sancağının XV-XVII. yüzyıllardaki durumunu ortaya koydu. Aynı oturumda konuşan Prof. Dr. Levent Kayapınar ile Doç. Dr. Ayşe Kayapınar ise Osmanlı arşiv belgelerinden hareketle Yunanistan ve Bulgaristan coğrafyasında Menteşeoğullarına dair izleri sürdüler. VIII. oturumda tebliğlerini sunan Doç. Dr. Nejdet Gök, Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, Doç. Dr. Ahmet Yiğit ve Yrd. Doç. Dr. Halil Çetin Osmanlı kayıtlarında Menteşe diyarına ait bilgiler sundular. IX. oturumda Dr. Sevinç Gök, Prof. Dr. Kadir Pektaş ve Dr. Türkan Acar Menteşe Beyliği’nin mimari eserleri ve bölgede yapılan kazılar hakkında görsel

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Tarih İncelemeleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 501
Atıf : 1.224
Tarih İncelemeleri Dergisi