Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 53
 İndirme 4
Covid-19 Pandemisi Döneminde Sınırlı Denetim Yaptıran Şirketlerin Denetim Raporlarında Yer Alan Görüş Türlerinin Araştırılması
2021
Dergi:  
Uluslararası İşletme, Ekonomi ve Yönetim Perspektifleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

2019 yılında Covid-19’un ortaya çıkması ve 2020 yılının Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından pandemi olarak ilan edilmesiyle ülkemiz ve diğer bazı dünya ülkeleri virüsün yayılım hızını azaltmak için sosyal hayattan iş hayatına kadar bir takım kısıtlamalar getirmişlerdir. Kısıtlamaların etkisiyle milyonlarca insan işsiz kalmış finansal sıkıntı yaşayan haneler harcamalarını yavaşlatmış, üreticiler üretimlerini askıya almış şirketlerde nakit akışı düşmüş ve şirketlerin geleceği ile ilgili belirsizlikler oluşmuştur. Söz konusu bu etki ve belirsizliklerin, işletmelerin sınırlı bağımsız denetim raporlarında verilen denetim görüşleri üzerinde nasıl bir etkide bulunduğu önemli bir konu halini almıştır. Bu bağlamda, çalışmanın amacı Covid-19 pandemisinin sınırlı bağımsız denetim yaptıran şirketlerin denetim raporlarında verilen görüş türlerinde bir değişiklik yapıp yapmadığını ortaya koymak olarak belirlenmiştir.

Çalışmada, BİST 100’de faaliyet gösteren işletmelerin ara dönem sınırlı bağımsız denetim raporlarında verilen görüşler için nitel analiz tekniklerinden içerik analizi kullanılmıştır. Araştırma, Türkiye’de Covid-19 pandemisinin başladığı yıl olan 2020 yılı ile önceki yıl olan 2019 yılı ile sınırlandırılmıştır. Çalışma kapsamında toplamda 256 adet ara dönem sınırlı denetim raporu incelenmiş, yapılan incelemelerde ilgili ara dönemlerde sadece olumlu ve şartlı sonuçların olduğu tespit edilmiştir. Covid-19 pandemisinin BİST 100’de yer alan şirketlerden sadece bir şirketin sınırlı denetim raporlarındaki görüşler üzerinde bir etkisinin olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Covi̇d-19 Pandemi̇si̇ Donemi̇nde Sinirli Deneti̇m Yaptiran Si̇rketleri̇n Deneti̇m Raporlarinda Yer Alan Gorus Turleri̇ni̇n Arastirilmasi
2021
Yazar:  
Özet:

With the emergence of Covid-19 in 2019 and the declaration of the 2020 as a pandemic by the World Health Organization (WHO), our country and some other world countries have brought a set of restrictions from social life to work to reduce the rate of the virus’s spread. As a result of the restrictions, millions of people were unemployed and the households with financial difficulties slowed their spending, the cash flow in companies that suspended their production and the uncertainty about the future of the companies. This has become an important issue of how these effects and uncertainty have an impact on the audit opinions given by in the limited independent audit reports. In this context, the study’s purpose was to figure out whether Covid-19 pandemic has made a change in the opinions given in the audit reports by companies carrying out limited independent audits.

In the study, content analysis from the quality analysis techniques was used for the opinions given in the interim-limited independent audit reports of operating in BIST 100. The research is limited to the year 2020 which was the year in which the Covid-19 pandemic began in Turkey and the year 2019 which was the year before. In the framework of the study, a total of 256 interim-limited audit reports have been studied, and the studies have found that the relevant interim periods have only positive and conditional results. The Covid-19 pandemic has been found to have an impact on the opinions in limited audit reports of only one of the companies listed in BIST 100.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Uluslararası İşletme, Ekonomi ve Yönetim Perspektifleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 196
Atıf : 229
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini