Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 47
 İndirme 6
Firma Kredibilitesi ve Reklama Yönelik Tutumun Marka Denkliği Boyutları Üzerindeki Etkilerinin İncelenmesi
2021
Dergi:  
Verimlilik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Tüketici temelli marka denkliği, işletmelerin müşterileri ile daha uzun soluklu ilişkiler geliştirmesi noktasında stratejik öneme sahiptir. Markaların pazarlama iletişimi faaliyetleri, hedef kitlenin markaya yönelik daha kolay bilgi edinmesini ve tepki vermesini sağlayarak iletişim verimliliğini ve marka denkliğini olumlu yönde etkileyebilecektir. Dolayısıyla bu çalışmanın amacı, firma kredibilitesi ve tüketicilerin reklama yönelik tutumlarının, tüketici temelli marka denkliği boyutları üzerindeki etkilerinin saptanmasıdır. Yöntem: Tanımlayıcı, nicel tasarıma sahip çalışmada, spor endüstrisinde faaliyet gösteren bir firma özelinde 210 bireysel tüketiciden anket yöntemiyle veri toplanmıştır. Ankette; reklama yönelik tutum, firma kredibilitesi, tüketici temelli marka denkliği ölçekleri yer almaktadır. Marka denkliği; marka sadakati, algılanan kalite ve marka farkındalığı/çağrışımları olmak üzere 3 boyutla ölçülmektedir. Hipotezlerin test edilmesi için toplanan veriye Yol Analizi uygulanmıştır. Bulgular: Çalışmanın sonuçlarına göre, firma kredibilitesi marka sadakatini istatistiksel olarak anlamlı düzeyde olumlu etkilemektedir. Benzer şekilde, firma kredibilitesinin algılanan kalite üzerinde istatistiksel olarak anlamlı düzeyde olumlu etkisi vardır. Özgünlük: Çalışma, önceki çalışmalardan farklı olarak, reklama yönelik tutum ile firma kredibilitesinin, tüketici temelli marka denkliğinin alt boyutları üzerindeki etkilerini ayrı ayrı incelemesi bakımından literatüre katkı sağlar niteliktedir.

Anahtar Kelimeler:

Credit and Advertising Advertising Advertising Advertising Advertising
2021
Yazar:  
Özet:

Purpose: Consumer-based brand equality has a strategic importance in the development of longer-death relationships with customers by. The marketing communication activities of the brands will have a positive impact on communication efficiency and brand equality by allowing the target audience to gain and respond more easily to the brand. Therefore, the purpose of this study is to identify the impact of the company’s credibility and consumer’s ad attitudes on consumer-based brand equality dimensions. Method: In the defining, quantitative design study, data was collected by the survey method from 210 individual consumers in a special company operating in the sports industry. The survey includes advertising attitude, company credibility, consumer-based brand equality scales. Brand equality is measured by three dimensions: brand loyalty, perceptible quality and brand awareness. The data collected for the testing of the hypotheses has been applied Route Analysis. Results: According to the study, the company’s credibility has a statistically significant positive impact on the brand’s loyalty. Similarly, the company’s credibility has a statistically significant positive impact on the perceived quality. Originality: The study, unlike previous studies, is a contribution to literature in terms of the attitude towards advertising and the company’s credibility, the effects on the lower dimensions of consumer-based brand equality, in particular, in terms of the study.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Verimlilik Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 822
Atıf : 2.940
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini