Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 39
 İndirme 9
Okul Yöneticilerinin Liderlik Davranışlarının Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma
2020
Dergi:  
Milli Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın temel amacı Millî Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve orta dereceli okullarda görev yapmakta olan okul yöneticilerinin Blake ve Mouton (1964)’un yönetim tarzı ölçeğine göre hangi tarz liderlik davranışına sahip olduğunu ortaya koymaktır. Araştırma, 2014 yılı Nisan-Mayıs aylarında Afyon, Ankara, Giresun, İstanbul, Ordu ve Samsun illerindeki resmi ilk ve ortaöğretim okullarında çalışan basit tesadüfi olarak seçilen 866 okul yöneticisi ile gerçekleştirilmiştir. Blake ve Mouton’un geliştirdiği anket formu veri toplama aracı olarak kullanılmıştır. Veriler, SPSS 20 programı kullanılarak değişkenlerin özelliğine göre t ve anova testi ile çözümlenmiştir. Toplanan veriler üzerinde yapılan istatistiksel analizler sonucu yöneticilerin yaş, cinsiyet, görev yaptıkları kurum, yöneticilik süresi ve yöneticilik eğitimi değişkeni ile liderlik davranış rollerinin insan ve görev odaklılık boyutu arasında anlamlı bir fark olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

A Research To Identify The Leadership Behaviors Of The School Managers
2020
Yazar:  
Özet:

The main objective of this study is to reveal what kind of leadership behavior the school managers who are working in primary and secondary schools affiliated with the Ministry of Education have according to the scale of the management style of Blake and Mouton (1964) . The study was conducted in April-May 2014 with 866 school managers selected randomly to work in the official primary and secondary schools in the provinces of Afyon, Ankara, Giresun, Istanbul, Ardu and Samsun. The survey form developed by Blake and Mouton was used as a data collection tool. The data was resolved using the SPSS 20 program by t and anova tests according to the characteristics of the variables. The statistical analysis of the collected data has found that managers have a significant difference between age, gender, the institution in which they perform their duties, the duration of managerial and managerial training and the role of leadership behavior and the size of human and task focus.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Milli Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.379
Atıf : 10.100
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini