Kullanım Kılavuzu
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Odul Bazli Ki̇tlesel Fonlama Olcegi̇
2023
Dergi:  
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Girişimcilerin fikirlerini hayata geçirebilme yolunda karşılaştıkları en büyük problemlerin başında finansal kaynak temini gelmektedir. 2008 ekonomik krizin etkileriyle bu finansal kaynakların temini zorlaşmış, girişimciler alternatif kaynak arayışına yönelmişlerdir. Bilgisayar ve internet teknolojisindeki gelişmeler bu alternatif fon arayışına etki ederek, her alanda olduğu gibi finans alanında da birçok önemli değişiklikleri beraberinde getirmiştir. Bu önemli değişikliklerden biri olan kitlesel fonlama, yeni girişimlerin meydana getirilmesinde finansal kaynak elde etmeyi mümkün kılan internet ve kitle tabanlı girişim finansmanı modeli olarak karşımıza çıkmaktadır. Yeni ve inovatif girişimlere fon sağlamak amacıyla tercih edilen kitlesel fonlama, proje sahibi girişimcilerle projelere fon sağlayan destekçileri internet tabanlı platformlarda bir araya getirmektedir. Araştırmada, kitlesel fonlama ile ödül temelli projelere fon sağlayan destekçileri motive eden nedenlerin neler olduğunun ortaya çıkarılması yaklaşımıyla yeni bir ölçek geliştirilmesi amaçlanmıştır.  Bu amaç doğrultusunda çalışmada literatür taraması sonucunda madde havuzu oluşturularak uzman görüşlerine sunulmuştur. Elde edilen taslak ölçek, kolayda örnekleme yöntemi ile kitlesel fonlama platformlarında ödül tabanlı projelere fon sağlayan destekçilere uygulanmıştır. Araştırmada tanımlayıcı istatistikler, geçerlik ve güvenilirlik analizi, açımlayıcı (keşfedici) ve doğrulayıcı faktör analizi uygulanarak geçerliliği ve güvenilirliği kanıtlanmış 15 sorudan oluşan bir ölçek geliştirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Prize For A Large Amount Of Funding
2023
Yazar:  
Özet:

The biggest problems that entrepreneurs face in their way of realizing their ideas are the supply of financial resources. With the 2008 economic crisis, the supply of these financial resources has become more difficult, and entrepreneurs have turned towards the search for alternative resources. The developments in computer and internet technology have influenced this search for alternative funds, bringing many significant changes in the financial sector as in every field. One of these major changes is mass funding as a model of internet and mass-based enterprise funding that enables the creation of new enterprises to obtain financial resources. For the purpose of funding new and innovative initiatives, the preferred mass funding brings together project owners and project funders on the internet-based platforms. The research aims to develop a new scale with an approach to reveal what the reasons motivate the supporters funding for mass funding and prize-based projects.  According to this purpose, the study was presented to the expert opinion by creating a material pool as a result of the literary scan. The draft scale is applied to sponsors who fund reward-based projects on mass funding platforms with the easy sampling method. The study developed a scale consisting of 15 questions proven of validity and reliability by applying identificative statistics, validity and reliability analysis, detective (detective) and verifying factor analysis.

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.167
Atıf : 2.609
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini