Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 35
 İndirme 7
Finansal İstikrar ve Doğrudan Yabancı Yatırım İlişkisinin Gelişmekte Olan Ülkeler Perspektifinde Panel Veri ile Analizi
2021
Dergi:  
İzmir İktisat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, sermaye hareketleri, finans sistemlerindeki yetersizlikler ve istikrardan uzak makroekonomik düzenleri nedeniyle ve sermaye hareketlerinden daha fazla etkilenmelerinden dolayı Gelişmekte Olan Ülke (GOÜ) ’ler perspektifinden ele alınmıştır. Bu bağlamda çalışmada panel veri analizi kullanılarak, benzer makroekonomik göstergelere sahip GOÜ’lerdeki ( Brezilya, Arjantin, Türkiye, Güney Afrika, Meksika, Hindistan ve Endonezya) Doğrudan Yabancı Yatırım (DYY) girişleri ile finansal istikrarsızlık göstergeleri arasındaki ilişki analiz edilmiştir. 2008-2019 dönemine ait yıllık veriler kullanılmış olup modelde finansal istikrarsızlık göstergeleri olarak cari açık/hasıla oranı, toplam rezerv/dış borç oranı ve takibe düşmüş krediler/ toplam krediler alınmıştır. Panel veri analizi yöntemlerinden tek yönlü sabit etkiler modeli kullanılarak regresyon tahmininde Driscoll- Kraay tahmincisi kullanılmıştır. Model sonuçlarına göre doğrudan yatırımlar ile cari açık/hasıla oranı arasında ters yönlü ve anlamlı bir ilişki bulunmuştur. Takibe düşmüş krediler/toplam krediler oranı ve toplam rezervler/toplam dış borç değişkeni ile anlamlı ve pozitif bir ilişki bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Financial Stability and Foreign Direct Investments Towards Developing Countries: Panel Data Analysis
2021
Yazar:  
Özet:

This study examines capital movements from the perspective of developing countries namely (Brazil, Argentina, Turkey, South Africa, Mexico, India and Indonesia). Those countries are more affected by capital movements due to their unstable macroeconomic orders and the inadequacies in their financial systems. In this respect, the study uses the operation panel data analysis to analyze the relationship between the FDI inputs in those developing countries with similar macroeconomic indicators and financial instability indicators. Annual data for the period of 2008-2019 was used and the current account deficit / output ratio, total reserve / external debt ratio and non-performing loans / total loans were taken as indicators of financial instability in the model. Driscoll-Kraay estimator was used in regression estimation by using one-way fixed effects model which is one of the panel data analysis methods. According to the results of the model, a reverse and significant relationship was found between direct investments and current account deficit /output ratio. Another significant and positive relationship was found between the non-performing loans / total loans ratio and the total reserves / total external debt variable.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




İzmir İktisat Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 711
Atıf : 6.508
2023 Impact/Etki : 0.367
İzmir İktisat Dergisi