Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 64
 İndirme 11
SAĞLIK KURUMLARINDA TIBBİ SEKRETERLİK HİZMETLERİNDE ÇALIŞAN PERSONELİN BİLGİSAYAR KULLANMA BİLGİ DÜZEYİ: BİR DURUM SAPTAMASI
2018
Dergi:  
Sosyal Bilimler Metinleri
Yazar:  
Özet:

Amaç: Sağlık kurumlarında tıbbi sekreterlik hizmetlerinde çalışan personelin bilgisayar kullanma bilgi düzeyi ve etkili faktörleri belirlemektir. Gereç ve yöntem: Tanımlayıcı tipteki araştırmada örneklemi, Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi tıbbi sekreterlik hizmetlerinde çalışan, araştırmaya katılmaya gönüllü 250 kişi oluşturmuştur. Araştırmada, ölçüm aracı olarak araştırmacılar tarafından geliştirilmiş, bireylerin sosyo-demografik özelliklerini ve bilgisayar kullanma bilgi düzeylerini belirleyen anket formu kullanılmıştır. Çalışmanın sonuçları ortalama±standart sapma ve yüzde olarak belirtilmiştir. Bulgular: Çalışanların yaş ortalaması 32.31±6.91, %87.2’si kadın, %60’ı üniversite, %28.8’i lise mezunudur. Çalışanların %90.4’nün evinde bilgisayar olduğu, %68’i hizmet içi eğitim almakla birlikte %32.35’i aldıkları eğitimin yetersiz olduğunu belirtmiştir. Çalışanların %15.2’si Q klavye, %58.8’i F klavye, %65.6’sı klavyede 10 parmak tekniği bilmemektedir. %67.7’si bilgisayara program kurup kaldırabilmekte, %57.2’si virüs, %44.8’i kablosuz internet bağlantılarını %26’sı ICD sınıflama sistemini kullanabilmektedir. Sonuç: Tıbbi dokümantasyon sisteminden sorumlu tıbbi sekreterlerin bilgisayar kullanma bilgi düzeylerinin yeterli olmadığı belirlenmiştir. Hizmet içi eğitimlerle desteklenmesi önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Sosyal Bilimler Metinleri

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 150
Atıf : 585
Sosyal Bilimler Metinleri