Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
Yerel Yoneti̇mleri̇n Ulusotesi̇ Ag Faali̇yetleri̇ İci̇n Avrupa Poli̇ti̇ka Alani
2021
Dergi:  
Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yerel ve bölgesel yönetimlerin ulusötesi düzeyde yürüttükleri ağ faaliyetleri – muadilleri, üst ya da alt düzeydeki yönetimler ile işbirliği ve ortaklık amacıyla gerçekleştirilen etkileşim- AB yönetişim sisteminin dikkate çeken yönlerinden biri olarak tartışılabilir. Bu bağlamda, söz konusu ağ faaliyetlerinin yerel ve bölgesel yönetimlerin AB yönetişim süreçlerine katılımında kolaylaştırıcı bir rol oynadığını ifade edilebilmektedir. Ayrıca, yerel ve bölgesel yönetimlerin karşılıklı bilgi paylaşımı, işbirliği, ortak proje geliştirme, en iyi uygulama paylaşımı, lobi faaliyetleri, mali kaynaklara erişim gibi amaçlarla bir araya geldiği söylenebilir. Bu etkileşimler, AB siyasi alanı içinde onların faaliyetlerine bir tür hareketlilik ve görünürlük boyutu katabilmektedir. Bu makale, ulusaltı düzeyi temsil eden yerel ve bölgesel yönetimlerin ulusötesi ağ faaliyetleri için Avrupa’nın sunduğu siyasi alanı iki önemli boyut aracılığıyla belirli yönleri kapsamında incelemeyi amaçlamaktadır: Brüksel’deki temsil ve AB bölgesel / uyum politikası. Zira ulusaltı düzey ile diğer yönetim düzeyleri arasındaki etkileşim ve hareketlilik süreçleri, bu boyutlar itibarıyla daha tanımlanabilir ve belirgin olarak değerlendirilebilir. Çalışma, yerel ve bölgesel yönetimlerin ulusötesi ağ faaliyetlerine yönelik Avrupa siyasi alanının daha fazla siyasi katılıma ve süreçlere angajmana yapılandırılmış şekilde dinamizm katma, teşvik etme ve ödüllendirme boyutlarıyla ele alınabileceği sonucunu yansıtmaktadır. Söz konusu sonuca bağlı olarak, özellikle bölgesel/uyum politikasının son programlama döneminin bitiminden sonra, analiz edilen bu siyasi alanın yukarıda belirtilen amaçlarla daha uyumlu bir zemine kavuşup kavuşamadığının araştırılması faydalı olabilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Exploring European Political Sphere For Transnational Network Activities Of Subnational Level
2021
Yazar:  
Özet:

Transnational networking of local and regional authorities- interaction with their counterparts, higher or lower levels of governments with the intention of cooperation and partnership - can be deliberated as one of the remarkable aspects of EU governance system. In this respect, some denote that these network activities play a facilitating role in the involvement of local and regional authorities in EU governance processes. Further, it can be argued that local and regional authorities come together for purposes such as mutual information sharing, cooperation, joint project development, sharing best practices, lobbying activities, accessing financial resources. These interactions reflect a kind of mobility and visibility for them within the EU political sphere. This paper aims to explore to a certain extent European political sphere for transnational network activities of subnational level through two substantial dimensions: Brussels representation and EU regional/cohesion policy. In the context of these dimensions, interaction and mobilization processes between subnational level and other levels of governments supposed to be adequately more pronounced and recognizable. The study points out the conclusions that European political sphere for transnational network activities of local and regional authorities could be taken into consideration for more dynamic, encouraging, rewarding, structured and constructive political involvement and engagement of subnational level. Correspondingly, this field should continue to be studied whether political sphere is evolved to be a more conform realm with aforementioned purposes particularly after the end of recent programming periods of regional/cohesion policy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.142
Atıf : 5.267
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini