Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 9
 Sesli Dinleme 1
Büro Çalışanlarının Genel Sinizm Düzeylerinin Tükenmişliğe Etkisi: Örgütsel Sinizmin Aracılık Rolü
2022
Dergi:  
Uluslararası Davranış, Sürdürülebilirlik ve Yönetim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırma vakıf yükseköğretim kurumlarındaki idari personellerin sinizm düzeylerinin tükenmişlik düzeylerine etkisinde örgütsel sinizmin mediyatör rolünün incelenmesi amacıyla yapılmıştır. Araştırma kapsamında vakıf yükseköğretim kurumlarındaki idari personellerin genel sinizm, örgütsel sinizm ve tükenmişlik düzeylerini tespit edebilmek için anket formları ile veri toplanmıştır. Araştırma modelinin test edilmesi için mediyatör analizi yapılmıştır. Verilerin analizi sonucunda çalışanların genel sinizm ve örgütsel sinizmlerinin tükenmişliği arttırdığı, sinizmin tükenmişliğe etkisinde örgütsel sinizmin önemli bir rolü olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Bulgulara göre, çalışanların genel sinizm algılarının tükenmişliği arttırdığı ancak bu etkinin bir kısmının örgütsel sinizm üzerinden gerçekleştiği görülmektedir. Çalışanların tükenmişlik seviyelerinin yüksek olmadığı, ancak sinizm ve örgütsel sinizm düzeylerinin yükselmesinin tükenmişlik açısından olumsuz sonuçlara meydana getireceğinden çalışanların olası olumsuz görüşlerini engellemeye yönelik faaliyetler tasarlanması gerektiği önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of General Cynicism Levels Of Office Workers On Burnout: The Mediating Role Of Organizational Cynicism
2022
Yazar:  
Özet:

The research was conducted to examine the mediator role of organizational cynicism in the effect of cynicism levels of administrative personnel in foundation higher education institutions on burnout levels. Within the scope of the research, data were collected with questionnaires to determine the general cynicism, organizational cynicism, and burnout levels of the administrative staff in foundation higher education institutions. Mediator analysis was performed to test the research model. As a result of the analysis of the data, it was concluded that the employees' general cynicism and organizational cynicism increased burnout, and organizational cynicism had an important role in the effect of cynicism on burnout. According to the findings, it is seen that the general cynicism perceptions of the employees increase burnout, but some of this effect is realized through organizational cynicism. It is suggested that the burnout levels of the employees are not high. Still, since the increase in the cynicism and organizational cynicism levels will cause negative results in burnout, activities should be designed to prevent the possible negative views of the employees.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Uluslararası Davranış, Sürdürülebilirlik ve Yönetim Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 163
Atıf : 602
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini