Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 44
 İndirme 22
Örgütsel Çatışmaların Çalışanların İş Yaşamındaki Yalnızlıkları Üzerindeki Etkisi
2018
Dergi:  
Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

İş yaşamında insan ilişkileri yoğun olduğu için, bu ilişkilerde ortaya çıkan kişisel ve örgütsel problemlere de sıklıkla rastlanmaktadır. Örgütsel yaşamda bir arada çalışmanın önemi, ortaya çıkan problemlerin çözüme ulaştırılmasını gerekli kılmaktadır. Örgütlerde çalışanların karşılaştıkları sorunlardan biri, çalışma ortamında bireylerin kendini yalnız hissetmesi şeklinde ortaya çıkan iş yaşamında yalnızlık kavramıdır. Araştırmanın amacı, hastane çalışanları arasındaki örgütsel çatışmaların iş yaşamındaki yalnızlıkları üzerindeki etkisini tespit etmektir. Araştırma nicel veri toplama aracı olan anket ile yapılmıştır. Araştırma bulgularına göre örgütsel çatışmanın alt boyutlarından olan iletişim - değerlerin ve bireysel faktörlerin, iş yaşamındaki yalnızlığın alt boyutlarından olan duygusal yoksunluğa; belirsizlik ve statü alt boyutunun ise iş yaşamındaki yalnızlığın diğer bir boyutu olan sosyal arkadaşlığa anlamlı bir etkisinin olduğu tespit edilmiştir.                                                                                                                              

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Self-righteous Contracts On The Liability In The Workplace
2018
Yazar:  
Özet:

Because human relationships are intense in the workplace, personal and organizational problems that arise in these relationships are also often found. The importance of working together in the organizational life makes it necessary to bring the problems arising to the solution. One of the problems faced by employees in organizations is the concept of loneliness in the business life that arises in the way individuals feel lonely in the work environment. The purpose of the study is to identify the impact of organizational conflicts between hospital workers on their loneliness in the workplace. The research was done with a quantial data collection tool. The research findings have found that communication, which is from the underdimensions of organizational conflict – values and individual factors have a meaningful impact on emotional absence, which is from the underdimensions of loneliness in the business life; and the underdimensions of uncertainty and status have a meaningful impact on social friendship, which is another dimension of loneliness in the business life.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.477
Atıf : 13.157
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini