Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 26
 Görüntüleme 349
 İndirme 108
 Sesli Dinleme 2
Kuresellesmenin Egitimin Farkli Boyutlari Uzerindeki Etkileri
2015
Dergi:  
Çağdaş Yönetim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Rekabetin ve değişimin hızlı yaşandığı günümüzde, teknoloji ve iletişim ağlarındaki gelişmeyle küreselleşme daha hızlı bir şekilde gerçekleşir. Küreselleşme, fiziki sınırların aşılması ve ekonomik ilişkilerin tek bir pazar haline gelmesi olarak bilinir. Farklı yazarlar tarafından çeşitli şekillerde tanımlanan küreselleşme, toplum tarafından daha çok ekonomik boyutu ile tanınır. Oysaki küreselleşme ile birlikte pek çok yeni kavram ortaya çıkmış olup eğitimde küreselleşme de bunlar arasındadır. Eğitimde daha çok yükseköğretimde belirgin olan küreselleşme, aslında eğitimin her kademesinde ve biriminde etkisini gösterir. Topluma nitelikli işgücü yetiştirmekle görevli olan eğitim kurumları, küreselleşmenin getirdiği gelişmeleri takip ederek yenidünya düzenine uyumlu bireyler yetiştirebilmek için önlem almakla yükümlüdür. Ancak, görülen odur ki pek çok kurum ve ilgili kişi, küreselleşmenin ve etkilerinin farkında dahi değildir. Buradan hareketle, alan yazın taraması yöntemi ile yapılan bu betimsel çalışmada küreselleşmenin eğitim ve Türkiye’deki eğitim üzerindeki etkileri irdelenmiştir. Küreselleşme bağlamında detaylı bilgiler için yerli ve yabancı kaynaklardan yararlanılmış, konu geniş bir açıdan ele alınmıştır. Bu nedenle öncelikle küreselleşme kavramı açıklanıp sebepleri ve sonuçlarına yer verilmiş, sonra da eğitim üzerindeki etkileri tartışılmıştır. Küreselleşmenin eğitim üzerindeki etkileri genel olarak incelendikten sonra konunun daha iyi anlaşılması için eğitim konusu da dört alt başlık altında işlenmiştir. Araştırma sonuçları derlenerek küreselleşmenin eğitime etkisinden olumlu faydalanmak için çeşitli önerilere vurgu yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

2015
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Çağdaş Yönetim Bilimleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 113
Atıf : 770
2023 Impact/Etki : 0.727
Çağdaş Yönetim Bilimleri Dergisi