Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 94
 İndirme 25
Yükseköğretimde Akademik Kariyer Farkındalığı: Bir Ölçek Geliştirme Çalışması
2021
Dergi:  
Milli Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, üniversite öğrencilerinin lisansüstü eğitim ve üniversitede akademik personel olma konularındaki farkındalıklarına ilişkin görüşlerini ortaya çıkarmak için Akademik Kariyer Farkındalık Ölçeğini geliştirmek amaçlanmıştır. Ölçeğin geçerlik ve güvenirlik çalışması, Akdeniz Üniversitesi’nde öğrenim gören 470, 4. sınıf lisans öğrencisi üzerinde gerçekleştirilmiştir. Taslak ölçeğin yapı geçerliğini belirlemek için açımlayıcı faktör analizi yapılmıştır. Ayrıca, doğrulayıcı faktör analizi ile de açımlayıcı faktör analizinde ortaya konulan yapının doğrulandığı belirlenmiştir. Yapılan güvenirlik ve geçerlik analizleri sonucuna göre, ölçek toplam 31 maddeden ve 4 boyuttan oluşmaktadır. Ölçeğin açıkladığı toplam varyans %61.72’dir. Ölçeğin tamamı için Cronbach Alfa iç tutarlılık katsayısı .971 olarak hesaplanmıştır. Boyutların güvenirlik katsayıları ise sırasıyla .951; .825; .861 ve .854 olarak belirlenmiştir. Sonuç olarak Akademik Kariyer Farkındalık Ölçeğinin, üniversite öğrencilerinin akademik kariyer farkındalıklarına ilişkin görüşlerini ortaya koyabilecek yeterlikte olduğu söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Academic Career Difference In Higher Education: A Measurement Development
2021
Yazar:  
Özet:

This study aims to develop the Academic Career Awareness Scale to reveal the views of university students on their awareness of subjects of postgraduate education and becoming academic staff at the university. The scale’s validity and reliability study was carried out on 470, 4th-class bachelor students who studied at the Mediterranean University. A discouraging factor analysis has been done to determine the structure validity of the design scale. Furthermore, the verifying factor analysis also confirmed the structure shown in the detection factor analysis. According to the results of the reliability and validity analysis, the scale consists of a total of 31 items and 4 dimensions. The total variance revealed by the scale is 61.7%. The Cronbach Alfa internal consistency ratio for the entire scale is calculated as .971. The reliability ratings of the sizes are determined as .951 .825 .861 and .854 respectively. As a result, it can be said that the Academic Career Awareness Scale is in the ability to reveal the opinions of university students about their academic career awareness.

Anahtar Kelimeler:

Academic Career Awareness In Higher Education: A Scale Development Study
2021
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Milli Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.399
Atıf : 10.130
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini