Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 47
 İndirme 14
Sürdürülebilir Pazarlama Bakış Açısı ile Döngüsel Ekonomi İncelemesi
2020
Dergi:  
SAKARYA İKTİSAT DERGİSİ
Yazar:  
Özet:

Sürdürülebilir Kalkınmanın en önemli aktörü olan ‘Döngüsel Ekonomi’ barındırdığı zihin açıcı perspektifle hem uygulayıcılar hem de araştırmacılar arasında önemli bir ivme kazanmıştır. Ancak, bu paradigmanın başarılı bir şekilde benimsenmesi ve uygulanması başta büyük veriye dayanması sebebiyle sorun olmaya devam etmektedir. Diğer tüm kavramlar gibi Döngüsel Ekonomi de kendinden menkul bir varlığa sahip olamayacağından, anlaşılabilmesi için bir başka kavram veya terim ile ilişkilendirilmelidir. Bu çalışmada, Döngüsel Ekonomi paradigmasının mikro uygulama düzeyinde geliştirilen Döngüsel İş Modelleri çerçevesi; Sürdürülebilir Pazarlama Karma unsurları ile birlikte yorumlanarak uygulayıcılar için kolaylaştırıcı bir rolü üstlenip üstlenemeyeceği tartışılmıştır. İlk olarak döngüsel ekonominin bağlamı açıklanmış; daha sonra döngüsel ekonominin ana ilkelerinden türetilen iş modellerinin bileşenleri üzerinden uygulamadaki temel yapılar ve kurucu unsurlara odaklanılmıştır. Sürdürülebilir Pazarlama Unsurlarını içerdiği açıkça görülen tanınmış ve yaygın uygulanan bir iş modeli tualinden yararlanılmıştır. Böylelikle döngüsel bir iş modelinin kurucu unsurları ile sürdürülebilir pazarlama karma bileşenleri arasındaki ilişkiler literatür yardımıyla kavramsallaştırılmaya çalışılmıştır. Döngüsel ekonomi prensiplerinin, popüler bir iş modeli çerçevesine dönüşmesi için sürdürülebilir pazarlama karma unsurlarından kaçınılmaz olarak yararlanılması gerektiği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Sustainable Marketing Review With A Sustainable Economy Review
2020
Yazar:  
Özet:

The mind-opening perspective of the 'circular economy', the most important actor of sustainable development, has gained a significant boost among both practitioners and researchers. However, the successful adoption and implementation of this paradigm continues to be a problem because it is primarily based on big data. As the Circular Economy, like all the other concepts, cannot have an independent existence, it must be associated with another concept or term to be understood. In this study, the Circular Economy paradigm discussed whether the Circular Business Models framework developed at the micro-application level, interpreted together with the Sustainable Marketing Complex Elements, could take a facilitating role for the implementers. First the context of the circular economy was explained; then the focus was on the basic structures and founding elements in the application through the components of business models derived from the main principles of the circular economy. A well-known and widely applied business model has been exploited by the toilet that clearly contains Sustainable Marketing Elements. Thus, the relationships between the founding elements of a circular business model and the sustainable marketing mixed components have been attempted to be conceptualized with the help of literature. It has been found that the principles of the circular economy must inevitably be used by the sustainable marketing mixed elements to turn into a framework of a popular business model.

Anahtar Kelimeler:

A Review Ofcircular Economy With The Sustainable Marketing Perspective
2020
Yazar:  
Özet:

"Circular Economy", the most important actor of Sustainable Development, has gained a significant momentum among both practitioners and researchers with its mind-opening perspective. However, the successful adoption and implementation of this paradigm remains an issue, primarily because it relies on big data. Circular Economy,, like all other concepts, cannot be associated with another concept or term in order to be understood, as it cannot have a self-contained asset. In this study, the Circular Business Models framework developed at the micro application level of the Circular Economy paradigm; It is discussed with the Sustainable Marketing Mixed elements whether it can play a facilitating role for practitioners. Firstly, the context of the circular economy is explained; then, through the components of business models derived from the main principles of the circular economy, the main structures in the application and the constituent elements are focused on. A well-known and widely implemented business model that is clearly seen to contain Sustainable Marketing Elements was used. Thus, the relationships between the constituent elements of a circular business model and the sustainable marketing mix components were tried to be conceptualized with the help of the literature. It has been determined that the principles of sustainable marketing are inevitably needed to turn the principles of circular economy into a popular business model framework.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
SAKARYA İKTİSAT DERGİSİ

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 287
Atıf : 1.021
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini