Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 6
Ebüzziya Tevfik’in Yazdığı Hasan Sabbah Biyografisi
2021
Dergi:  
Littera Turca Journal of Turkish Language and Literature
Yazar:  
Özet:

XIX. asrın önemli aydınlarından bir olan Ebüzziyâ Tevfik, döneminin en üretken şahsiyetleri arasında yer almaktadır. Türk edebiyatına, kültürüne ve düşünce dünyasına önemli hizmetlerde bulunan Ebüzziya, yazılarıyla yaşadığı döneme ve sonraki dönemlere ışık tutmuştur. Osmanlı Devleti’nin son dönemlerindeki aydınlanmasında büyük katkılarda bulunmuştur. Birçok yayın organı içerisinde yer alarak Batı ve Doğu medeniyetlerinde iz bırakmış çok sayıda ismi tanıtmış ve onlar hakkında önemli eserler yazmıştır. Tercüme-i hâl yazımının önemli isimlerinden biri olan Ebüzziya Tevfik Batı ve Doğu Medeniyetlerine ait isimlerin toplum tarafından tanınmasında büyük rol oynamıştır. Ebüzziya Tevfik’in Latin harflerine aktardığımız bu metni de tarihte önemli bir iz bırakmış, tarihte ilk teröristleri ve ilk suikastçileri yetiştiren kişi olarak anılan Hasan Sabbah’ın merak uyandıran hayatı hakkındadır. Bu makalede öncelikle Hasan Sabbah’ın hayatı hakkında genel bilgiler verilmiştir. Ardından Ebüzziya Tevfik’in Türk kültür hayatı için önemine kısaca değinilmiştir. Sonuç kısmından sonra Ebuzziya Tevfik’in Hicri 1300 (Miladi 1882-83) yılında Galata’da bulunan ve kendi adıyla anılan matbaasında bastırıp yayınladığı Hasan Sabbah’ın merak uyandıran tercüme-i hali, araştırmacıların istifadesine sunulması amacıyla Latin alfabesine aktarılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Hasan Sabbah’s Biography By Tevfik
2021
Yazar:  
Özet:

The XIX. He is one of the greatest people in the world, and he is one of the greatest people in the world. In important services to Turkish literature, culture and the world of thought, Ebüzziya has kept the light of the period in which he lived and the subsequent periods. He has made a great contribution to the illumination of the Ottoman state in the last period. He has presented many names that have left traces in the Western and Eastern civilizations and has written important works about them. One of the important names of the translation-i still writings, Ebüzziya Tevfik has played a major role in the recognition by society of the names of Western and Eastern Civilizations. This text we translate to the Latin letters of Ebuzziya Tevfik has also left an important trace in history, about the curious life of Hasan Sabbah, called the first terrorists and the first murderers in history. This article first provides general information about Hasan Sabbah's life. The importance of Ebüzziya Tevfik for the Turkish cultural life has been briefly pointed out. After the result, the curios translation of Hasan Sabbah, which was found in Hicri 1300 (Miladi 1882-83) in Galata and published in the matba named by his own name, was translated into the Latin alphabet in order to be presented by the researchers.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Littera Turca Journal of Turkish Language and Literature

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 576
Atıf : 884
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini