Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 29
 İndirme 6
Solomo Reklamlarında Algılanan Sosyal Sermayenin Solomo Reklama Yönelik Tutuma Etkisi: Nevşehir İli Örneği
2020
Dergi:  
Erciyes Akademi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, SoLoMo reklamlarda algılanan sosyal sermaye boyutlarını tespit etmek ve bu boyutların SoLoMo reklamlara yönelik tutuma etkisini belirlemektir. Bu amaç doğrultusunda geliştirilen anket, Nevşehir ilinde uygulanmış ve 388 katılımcıdan analize uygun veriler elde edilmiştir. Veri analizinde SPSS ve AMOS hazır paket programları kullanılmıştır. Analiz yöntemi olarak doğrulayıcı faktör analizi, çoklu ve aşamalı regresyon analizleri, güvenilirlik-geçerlilik ve değişkenler arası korelasyon analizlerinden yararlanılmıştır. Doğrulayıcı faktör analizi sonucu SoLoMo reklamlarda algılanan sosyal sermaye boyutları literatüre benzer şekilde, sekiz faktörden oluşmaktadır ve bu faktörler, mahremiyet kaygısı, kişisel imaj, rahatsız edicilik, ağ bağlantısı, kendini anlatma, hissedilen güven, yapılandırılmış içerik ve marka / işletme ile bağ kurmaktır. SoLoMo reklamlarında algılanan sosyal sermaye bileşenleri, SoLoMo reklama yönelik tutumu anlamlı ve pozitif yönde etkilemektedir. SoLoMo reklamlara yönelik tutumu olumlu yönde etkileyen faktörler hissedilen güven, marka / işletme ile bağ kurma ve kişisel imaj birlikteliğidir.

Anahtar Kelimeler:

The Social Capital Perceped In Solomo Advertising’s Attitude Toward Solomo Advertising: The Example Of Nevsehir
2020
Dergi:  
Erciyes Akademi
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to identify the dimensions of social capital perceived in SoLoMo ads and determine the impact of these dimensions on the attitude towards SoLoMo ads. The survey developed in accordance with this purpose, was implemented in Nevşehir province and 388 participants obtained data according to the analysis. Data analysis uses SPSS and AMOS ready package programs. As an analysis method, verifying factor analysis, multi- and phase regression analysis, reliability-performance and intervariable correlation analysis have been used. The social capital dimensions perceived in SoLoMo ads consist of eight factors, similar to literature, and these factors are to connect with privacy concerns, personal image, discomfort, network connection, self-disclaimer, feeling confidence, structured content and brand/business. The social capital components perceived in SoLoMo ads influence SoLoMo’s ad attitude in a meaningful and positive direction. The factors that positively influence SoLoMo’s attitude towards advertising are feeling confidence, connecting with the brand/business and personal image cohesion.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Erciyes Akademi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 867
Atıf : 6.518
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini