Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 40
 İndirme 14
 Sesli Dinleme 1
Folklor Ürünlerinin İlk Gençlik Edebiyatında Kullanımı Üzerine Bir İnceleme: Kunday-Gölgeler Çağı
2020
Dergi:  
Folklor/Edebiyat
Yazar:  
Özet:

Halk Edebiyatı ürünleri çocuk ve gençlik kitapları için millî nitelik taşıyan kay- naklardır. Türk kültürünü, sosyal hayatını, kolektif şuurunu yansıtması yönüyle folklor ürünleri gelecek nesillere aktarılması gereken en önemli verilerdendir. Çocuk edebiyatı ve yetişkin edebiyatı arasında bir geçiş dönemi edebiyatı olan gençlik edebiyatı, bireylerin nitelikli edebi eserlerle karşılaşmasının önemli olduğu bir dönemdir çünkü bireyler bu dönemde edindikleri deneyimleri tüm yaşamları boyunca kullanacaklardır. Bu dönem eserlerinin Türk kültürünü, folklor ögeleri- ni yansıtması ve de gençlerin beklentilerini karşılaması gereklidir. Çalışma, ni- tel araştırma modellerinden tarama yöntemiyle hazırlanmıştır. Çalışmada, Gürsel Korat tarafından yazılan “Kunday-Gölgeler Çağı” adlı ilk gençlik romanı folklor ürünlerin ilk gençlik edebiyatında kullanımına yönelik bir örnek sunmak amacıyla incelenmiştir. Doküman incelemesi yoluyla elde edilen bilgiler betimsel analiz ile değerlendirildiğinde tarihten ve mitolojiden bilgilerle örülü olan bu romanın akıcı anlatımıyla genç okurlar için hem eğlendirici hem eğitici bir nitelik taşıdığı tespit edilmiştir. Masal, efsane, destan gibi folklorik anlatılarımızdan ve Şamanizm’den alınan birçok motife yer verilerek oluşturulan eser aracılığıyla kültürel açıdan ol- dukça zengin bir aktarım sağlandığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

A Review of the Use of Folklore Products in First Youth Literature: Sunday-Shadow Age
2020
Yazar:  
Özet:

People's Literature Products are national quotes for children's and youth books. In the direction of reflecting Turkish culture, social life, collective consciousness, folklore products are one of the most important data to be transmitted to future generations. Youth literature, a transition period between child literature and adult literature, is a period where it is important for individuals to meet with qualified literary works because individuals will use the experiences they gain during this period throughout their lifetime. It is necessary that the works of this period reflect the Turkish culture, the folklore objects and meet the expectations of young people. The study was prepared by scanning methods from the ni-cylindrical research models. In the study, Gürsel Korat's first youth novel "The Sunday-Shadow Age" was studied in order to present an example of the use of folklore products in the first youth literature. When the information obtained through the review of the document is evaluated by visual analysis; the fluent narration of this novel, which is wrapped with information from history and mythology, has a fun and educational quality for young readers. Through our folkloric stories, such as fairy tales, legends, stories and many of the motives taken from the shamanism, the work created through the cultural perspective has been shown to be a very rich translation.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Folklor/Edebiyat

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 984
Atıf : 2.390
Folklor/Edebiyat