Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 34
 İndirme 2
Alexander Knysh. Sufism: A New History Of Islamic Mysticism. New Jersey: Princeton University Press, 2017, 408 Sayfa.
2021
Dergi:  
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Batı akademisinde kronolojik sırayla Reynold Nicholson (ö. 1945), Arthur Arberry (ö. 1969), Annemarie Schimmel (ö. 2003), Julian Baldick, Carl Ernst, Ahmet Karamustafa, Nile Green ile şekillenen genel tasavvuf tarihi yazıcılığının son halkası Rus akademisyen Alexander Knysh’dir. Michigan Üniversitesi’nde İslâm Araştırmaları Profesörü olarak görev yapan ve aslında Yemen tarihçisi olan Knysh’in modern İslâmî hareketler, İslâm düşünce tarihi, doksografi gibi araştırma alanlarına ilişkin olarak çok sayıda İngilizce ve Rusça çalışması mevcuttur. Tasavvuf alanına dair ilk kapsamlı katkısını İbnü’l-Arabî (ö. 638/1240) düşüncesini ve etkilerini tartıştığı Ibn al-‘Arabi’s “Meccan Revelations”: Man, Metaphysics and Mysticism ve Ibn ‘Arabi in the Later Islamic Tradition: The Making of a Polemical Image in Medieval Islam adlı kitaplarıyla veren Knysh’in bu çalışmalarını, tasavvuf tarihi araştırmacıları tarafından ilgiyle karşılanan Islamic Mysticism: A Short History(1999) takip etmiştir. Knysh uzmanlık alanı dışında verdiği tasavvuf derslerinin bir ürünü olarak ortaya çıkan Short History’de tasavvuf tarihçiliği için bir başlangıç çalışması olması itibarıyla belirgin metodolojik iddialarda bulunmamış ve oryantalist histografide alışılagelen zühd-tasavvuf-tarikat şablonuna büyük oranda bağlı kalmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Alexander Knysh. Sufism: A New History Of Islamic Mysticism. New Jersey: Princeton University Press, 2017, 408 Sayfa.
2021
Yazar:  
Özet:

Chronological order at the Western Academy by Reynold Nicholson. 1945 – Arthur Arberry 1969 – Annemarie Schimmel 2003), Julian Baldick, Carl Ernst, Ahmet Karamustafa, Nile Green, the final ring of the general tasavvuf historical writing formed by the Russian academic Alexander Knysh. Knysh, who serves as a professor of Islamic Studies at the University of Michigan and is actually a Yemeni historian, has numerous English and Russian studies on the fields of research such as Modern Islamic Movements, Islamic Thought History, Docsography. First of all, it was the Arabic (the Arabic) for the first time. Knysh’s “Meccan Revelations”: Man, Metaphysics and Mysticism” and Ibn’s “Arabi in the Later Islamic Tradition: The Making of a Polemical Image in Medieval Islam” (The Making of a Polemical Image in the Medieval Islam), which discussed his thoughts and effects, followed by Islamic Mysticism: A Short History (1999), which was welcomed by Tasavvuf’s historian researchers with interest. The Short History, which appears as a product of the tasavvuf courses outside Knysh's field of expertise, has not been found in clear methodological claims as it is an initial study for tasavvuf history, and is largely linked to the common Zühd-tasavvuf-tarikat template in the orientalist histography.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 861
Atıf : 2.435
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini