Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 32
 İndirme 15
SPORDA BESLENME ve ERGOJENİK DESTEK ÜRÜNLERİ: BİR GELENEKSEL DERLEME
2021
Dergi:  
Research in Sport Education and Sciences
Yazar:  
Özet:

Ergojenik destek, bireysel enerji kullanımını ve üretimini arttıran, egzersiz performansını olumlu yönde etkileyen, hastalık oluşumu ve yaralanmaları önleyen, stresle baş etmeyi sağlayan maddeler, araçlar ve uygulamalardır. Sporcular için ergojenik destek performans kapasitesini ve çalışma verimini arttıran, egzersizlerden sonra çabuk toparlanmayı sağlayan uygulama ya da tekniklerdir. Sporcuların beslenmesi ve ergojenik destek kullanımı her geçen gün popülerliği artan konulardandır. Çeşitli ergojenik destek ürünleri olsa da en çok bilinen formu besinsel desteklerdir. Sporcular tarafından performansı geliştirmek için kullanılan özel diyetler ve beslenme uygulamaları, besinsel ergojenik desteklerdir. Bunların kullanımı da son on yılda önemli ölçüde artmıştır. Besinsel sporcu desteklerinin öncelikli amacı, performansın artmasını sağlamak, vücut yağ oranını dengelemek ve protein sentezlenmesini aktif hale getirmektir. Ergojenik destekler de kuvveti, dayanıklılığı, hızı ve beceriyi sürekli olarak arttırmaya yönelik kullanılırlar. Egzersiz öncesi ve sırasında alınan besinsel desteklerin ise, vücut depolarını yeniden doldurduğu, sıvı dengesini sağladığı ve müsabakalar arasında yenilenmeyi kolaylaştırdığı bu nedenle de sportif açıdan avantaj sağladığı düşünülmektedir. Tüm bu yaklaşımlar sonucunda sporcu besin destek ürünlerinin performans arttırmada yararlarının olduğu görülmektedir. Ancak doğru ürün, doğru zamanda, doğru miktarda ve profesyonel yardım ile alındığında performans artışı sağlayabilir. Doğru destek ürünlerinin kullanılmadığı durumlarda sporcular ya çok az yarar görürler ya da hiç yarar görmezler. Bu derleme spor dünyasında sıklıkla kullanılan ve performans üzerinde çeşitli etkileri olan ergojenik destek ürünlerinin yapısını, sportif performansa etkilerini ve önerilen kullanım miktarlarını güncel alan literatürün incelenmesini amaçlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Sports Nutrition and Organic Support Products
2021
Yazar:  
Özet:

Ergogenic support is substances, tools and practices that increase the use and production of individual energy, positively affect exercise performance, prevent disease formation and injuries, and allow to cope with stress. Ergogenic support for athletes is the application or techniques that enhance performance capacity and work efficiency, allowing quick recovery after exercises. The nutrition of athletes and the use of ergogenic support are the topics that are increasing popularity every day. Although the various ergogenic support products are the most well-known form of nutritional support. Special diets and nutritional practices used by athletes to improve performance are nutritional ergogenic supports. Its use has also increased significantly over the last decade. The primary goal of nutritional athlete support is to ensure performance improvement, balance the body fat rate and activate protein synthesis. Ergogenic supports are also used to constantly increase strength, endurance, speed and skill. The nutritional support received before and during exercise is believed to be a sports advantage, therefore it re-fills the body’s warehouses, ensures liquid balance and facilitates regeneration between competitions. All of these approaches result in the benefits of sports nutritional support products in improving performance. However, the right product can provide performance improvement when taken in the right time, the right amount and with professional help. In cases where the right support products are not used, the athletes either see very little benefit or no benefit. This collection aims to study the structure of ergogenic support products, which are commonly used in the sport world and have various effects on performance, the effects of sport performance and the recommended quantities of use.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






1990






Research in Sport Education and Sciences

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 493
Atıf : 1.086
2023 Impact/Etki : 0.264
Research in Sport Education and Sciences