Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 2
Bilişimsel Yenilikçiliğinin Örgüt Kültürü ve İş Yükü ile İlişkisi
2022
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

Çalışma, kültür boyutları ve iş yükü ile bilişimsel yenilikçilik arasındaki ilişkiyi incelemektedir. Araştırma modelinde bağımsız değişkenler kapsamında; belirsizlikten kaçınma, güç mesafesi ve bireycilik-toplulukçuluk, nicel ve nitel iş yükü değişkenleri yer alırken, bağımlı değişken olarak bilişimsel yenilikçilik değişkeni ele alınmıştır. Araştırma verileri İstanbul’da çalışan 248 beyaz yakalı çalışandan elde edilmiştir. Veriler SPSS-26 programı ile korelasyon, regresyon ve aracılık analizine tabi tutulmuştur. Bulgular, kültürün üç boyutu olan belirsizlikten kaçınma, güç mesafesi ve bireyciliğin bilişimsel yenilikçilik ile pozitif ve orta düzeyde ilişkili olduğunu, çalışanların iş yüklerinin kültür ile bilişimsel yenilikçiliği ilişkisinde aracılık etkisinin olduğunu göstermektedir.  Araştırma sonucunda, bilişimsel yenilikçilik öncülleri kapsamında ele alınması gereken önemli değişkenler olduğu belirlenmiştir. Ayrıca, çalışanların bilişimsel yenilikçilik düzeylerini arttırmak isteyen yöneticilerin, örgüt kültürü ve çalışan iş yüküne önem vermesi gerektiğini ortaya koymaktadır.  

Anahtar Kelimeler:

Relationship Of It Innovation With Organizational Culture and Workload
2022
Yazar:  
Özet:

It studies the relationship between study, cultural dimensions and workload and informational innovation. The research model includes independent variables; avoidance of uncertainty, power distance and individuality-community, quantitative and qualitative workload variables, while the dependent variable has been dealt with by the information innovation variable. The research data was obtained from 248 white captive employees working in Istanbul. The data is subject to correlation, regression and mediation analysis with the SPSS-26 program. The findings show that avoidance of uncertainty, power distance and individuality, which are the three-dimensional cultures, are positively and on a medium level related to computer innovation, and that employees’ work loads have a mediation effect on the relationship between culture and computer innovation.  The research has found that there are important variables that should be addressed within the framework of the pioneers of information innovation. It also shows that managers who want to increase their levels of informational innovation should pay attention to the organization culture and the employee’s workload.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 333
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini