Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
Denegiy Sanal Deneme Uygulamasının Müşterilerin Eşarp Alışverişlerine Etkisinin Teknoloji Kabul Modeli İle İncelenmesi
2022
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Gelişen ve değişen dünya koşullarında tüketicilerin satın alma tercih ve davranışlarının incelenmesi işletmeler açısından kaçınılmaz hale gelmiştir. Son yıllarda pazarlama dünyasında kadın tüketicilerin satın alma davranışları oldukça önemli bir hal almıştır. Bu noktada işletmeler kadın tüketicilerin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda stratejiler geliştirmeli, hangi ürünü neden ve nereden satın aldıklarını tespit etmeye yönelik çalışmalar yürütmelidir. Tüketici davranışlarının incelenmesinde Teknoloji Kabul Modeli (TAM) önemli bir yere sahiptir. Model ilk olarak 1986 yılında Fred Davis tarafından önerilmiş ve 1989 yılında geliştirilmiştir. Bu çalışmada kadın tüketicilerin giyim ürünleri ile ilgili satın alma davranışlarının Teknoloji Kabul Modeli ile incelenmesi amaçlanmıştır. Bu anlamda Kahramanmaraş ilinde bir mağazadan alışveriş yapan kadın tüketicilere yönelik deney ve anket çalışması yapılmış ve elde edilen sonuçlar SPSS 20 programı ile analiz edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 693
Atıf : 2.529
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi