Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 59
 İndirme 15
Students’ Attitudes towards Information Technology and the Relationship with their Academic Achievement
2015
Dergi:  
Contemporary Educational Technology
Yazar:  
Özet:

The present quantitative study aims to find out the underlying factors of attitudes towards information technology and the relationship with academic achievement among students, through a self-developed questionnaire. The attitudes of the respondents were assessed in terms of three dimensions; namely affection, behavior, and belief. The results revealed a statistically significant difference between Arts and Science students in terms of their attitude towards IT in favor of Science students, and also proved that there was no statistically significant correlation between students' academic achievement and their attitudes towards IT. While students at the medium level of academic achievement tended to score higher on the affection toward IT comparing with students at the satisfactory level of the academic achievement. The results of this study provide information for policy makers, and the researchers who are interested in understanding the factors that affect technology use by students in their learning.

Anahtar Kelimeler:

null
2015
Yazar:  
0
2015
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Contemporary Educational Technology

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 404
Atıf : 963
Contemporary Educational Technology