Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
Epidemic Diseases in the Islamic Geography: The Umayyad Period
2021
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

Salgın hastalıklar insanlık tarihinin en önemli olaylarından biri olarak tarihte yerini almıştır. Bu hastalıkların başında şüphesiz veba salgınları gelmektedir. Eskiçağlardan itibaren yaşanan salgın dönemleri, kroniklerde yerini alarak araştırmacıların ilgisini çekmektedir. Hz. Muhammed (s.a.v.) ashabına ve ümmetine yol gösterirken, salgın dönemlerine yönelik de birtakım tavsiyelerde bulunmuştur. Hulefâ-yi Râşidîn döneminden itibaren salgınlara karşı alınan tedbirler Emevîler döneminde benzer şekilde uygulanmıştır. Hızla yayılma imkânı bulan ve toplu ölümlere neden olan veba, daha çok bir başka çeşidi olan tâun ismiyle kayıtlara geçmiştir. Ayıplamak veya kusurlu görmek gibi anlamlara gelen ta´n kökünden türeyen tâun kelimesi kaynaklarda bulaşıcı ve öldürücü hastalığı belirtmek için kullanılmıştır. Emevîlerin ilk dönemlerinden itibaren, sadece halk arasında değil idareciler arasında da yayılan veba veya tâun gibi salgın hastalıklar, yöneticilerin ve halkın yaşam tarzlarını değiştirmiştir. Siyasî yaşamı kökten etkilemese de, dönem dönem sosyal yaşamı temelden değiştirdiği aşikârdır. Bu makalede başta İslâm kronikleri olmak üzere çeşitli kaynaklar karşılaştırılarak, Emevîler döneminde İslâm coğrafyasında görülen salgın hastalıklar, bu hastalıkların sosyal ve siyasî yaşama etkileri ve salgınlara karşı alınan tedbirler incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Infectious diseases in Islamic Geography: Age of Emevi
2021
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

Infectious diseases have taken their place in history as one of the most important events in human history. These diseases are without a doubt the epidemic. The epidemic periods from ancient times have attracted the interest of researchers by taking their place in chronic. by Hz. by Muhammad (s.a.v.) He has given guidance and guidance to his people, and he has given guidance and guidance to his people. Those who had been in the midst of the war were the same as those who had been in the midst of the war in the midst of the war. The veba, which found the possibility of rapid spread and caused mass deaths, has passed into records with the name of the tune, which is more than another species. The word taun, derived from the root of ta’n in the meanings such as disturbing or defective sighting, has been used in the sources to indicate infectious and lethal diseases. From the early periods of the Emevians, epidemic diseases, such as epidemic diseases, spread not only among the people, but also among the governors, have changed the way of life of the governors and the people. Although it does not influence political life from the root, it is clear that the period of social life has changed fundamentally. In this article compared various sources, including Islamic chronicles, the epidemic diseases seen in Islamic geography during the Emevian period, the social and political effects of these diseases and the measures taken against the epidemic.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






History Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.214
Atıf : 392
History Studies