Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
 İndirme 2
Glorifying Human Virtues and Condemning Corruption in Ahmad Yasawi’s “Diwan-i Hikmat”
2023
Dergi:  
Tarih Kültür ve Sanat Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Abstract The famous Sufi Ahmad Yasawi is a Central Asian great mystic who founded Sufi poetry in the literature of Turkic peoples. Yasawi’s work “Diwan-i Hikmat” is a comprehensive work that discusses pure Islamic teachings and Sufi tradition in a poetic way. This study aims to literary observe some verses from “Diwan-i Hikmat”. As a contribution to Sufi poetry and Sufi literature studies, this article examines the glorification of human virtues and the condemnation of vices such as impurity, ignorance, and worldliness in the “Diwan-i Hikmat”. During the literary analysis of the poems, Yasawi’s instructions to repent, achieve good, and avoid corruption are considered based on the lines of “wisdom” poems as they relate to morality. Finally, this study ends by emphasizing Yasawi’s work is still relevant for shaping personality perfection.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Tarih Kültür ve Sanat Araştırmaları Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.129
Atıf : 663
Tarih Kültür ve Sanat Araştırmaları Dergisi