Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
Gri Entropi ve Edas Yöntemleri ile Hayat Dışı Sigorta Şirketlerinin Performansının Değerlendirilmesi
2023
Dergi:  
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Türk sigorta sektörü içerisinde bir hayli önemli bir payı bulunan hayat dışı sigorta şirketlerinin performansını analiz etmeyi amaçlamaktadır. Türk sigorta sektöründeki 33 hayat dışı sigorta şirketinin (2020 yılı için 31 şirket) ortaya koymuş olduğu performansları analiz edilmiştir. Ağırlık skorlarının tespitinde Gri Entropi yöntemi, sigorta şirketlerinin performans skorlarının saptanmasında ve skorlara göre sıralanmasında ise EDAS (Evaluation based on Distance from Average Solution) yöntemi kullanılmıştır. Bu noktada, altı yıllık analiz dönemi ve bir arada kullanılan iki yöntemle birlikte hem literatüre katkı hem de çalışmaya özgünlük sağlanması amaçlanmıştır. Çalışma dönemindeki ilk beş yıl için performans üzerinde en fazla etkisi olan kriter Özsermaye Kârlılık Oranı, son yıl için Teknik Kârlılık Oranı olmuştur. BNP Paribas Sigorta Şirketi, performans sıralamasına göre, en iyi performansa sahip şirket olmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of The Performance Of Non-life Insurance Companies With Gray Entropy and Edas Methods
2023
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to examine the performance of non-life insurance corporations that have a substantial share in the Turkish insurance industry. The performance of 33 non-life insurance corporations (31 corporations for 2020) in the Turkish insurance industry was examined. The Gray Entropy method was used to determine the weight scores, and the EDAS method was used to determine the performance scores of the insurance corporations and rank them according to the scores. At this point, the six-year analysis period and the two approaches utilized together are intended to contribute to the literature and provide originality to the study. The criterion with the greatest impact on performance was Return on Equity Ratio for the first five years of the study period and the Technical Profitability Ratio for the last year. BNP Paribas Insurance Company was the best performing company according to the performance ranking.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 635
Atıf : 8.314
2023 Impact/Etki : 0.333
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi