Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 3
Diyabet Hastalığında Osteoprotegerin (opg) Proteini T950c Gen Polimorfizminin İncelenmesi
2011
Dergi:  
Experimed
Yazar:  
Özet:

Osteoprotegerin (OPG), TN F (tümör nekroz faktör) bağımlı ailenin bir üyesi ve NF-KB ligandının (RANKL) reseptör aktivatörü ve NF-KB (RANK) reseptör aktivatörüdür. OPG polimorfizmlerinin diyabet hastalığında risk arttırıcı faktörler olduğu, çeşitli çalışmalarla gösterilmiştir. Biz çalışmamızda, PZR, RFLP ve agaroz jel elektroforezi yöntemlerini kullanarak 77 tip II diyabet hastası ve 83 sağlıklı kontrol üzerinde OPG T950C gen polimorfîzmini araştırdık. OPG T950C genotip dağılımları; hasta grubunda %41,56 TT, %15,58 CC, %42,86 TC olarak bulunurken, kontrol grubunda ise %31,62 TT, % 14,70 CC, %53,68 TC olarak saptanmıştır. Hasta ve kontrol grupları arasında OPG T950C genotip ve allel frekansları açısından istatistiksel anlamlı bir fark gözlemlenmemiştir (p > 0.05). Bununla birlikte, hasta grubunda OPG T950C CC genotipi frekansının myokard infarktüsü (MI) varlığında 3,15 kat, sol ventrikül hipertrofisi (LVH) varlığında 1,38 kat, aile hikayesinde DM (+) bireylerde 4 kat, erkeklerde 2,6 kat, hipertansiflerde 2,33 kat, aile hikayesinde koroner arter hastalığı (KAH) (+) hastalarda 2,3 kat arttığını gözlemlenmiştir. KAH gehşiminde etkili faktörlerin varlığında CC genotipinin frekansındaki artış bu genotipin bir risk faktörü olabileceğini düşündürmektedir. Sonuç olarak, çalışmamızda OPG T950C polimorfizminin diyabet hastalarında KAH gelişiminde etkili olabileceği belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Experimed

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 242
Atıf : 209
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini