Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Ertelenmi̇s Vergi̇ni̇n Netlesti̇ri̇lerek Sunulmasinin Fi̇nansal Oranlara Etki̇si̇
2022
Dergi:  
Finans Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ertelenmiş vergi, muhasebe karı üzerinden ödenecek vergi tutarı ile mali kar üzerinden ödenecek vergi tutarı arasındaki farkı yansıtmaktadır. Uluslararası Finansal Raporlama Standartları’na (UFRS) göre ertelenmiş verginin finansal tablolarda sunulması gerekmektedir. Ertelenmiş vergi, finansal durum tablosunda “Ertelenmiş Vergi Varlığı” ve “Ertelenmiş Vergi Yükümlülüğü” olarak sunulmaktadır. Bununla birlikte, belli bazı koşulları sağlamak şartıyla, ertelenmiş verginin netleştirilerek sunulması da mümkündür. Bu çalışma, ertelenmiş verginin netleştirilerek ve netleştirilmeden sunulmasının finansal oranlara ne gibi etkisi olacağını araştırmayı amaçlamaktadır. Bu doğrultuda, Borsa İstanbul (BIST) Kimya, İlaç, Petrol, Lastik ve Plastik Ürünler sektöründe yer alan ertelenmiş vergiyi netleştirerek sunan 29 şirketin finansal raporlarında yer alan veriler kullanılarak analiz edilmiştir. Ertelenmiş verginin netleştirilerek sunulması durumunda en çok etkilenecek oranlar; finansal kaldıraç oranı, finansman oranı uzun vadeli yabancı kaynakların, pasif toplamına oranı ve varlıkların getirisi olarak tespit edilmiştir. Bu oranlardan en fazla uzun vadeli yabancı kaynakların, pasif toplamına oranının etkilendiği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Setting Off Deferred Tax On Financial Ratios
2022
Yazar:  
Özet:

Deferred tax reflects the difference between tax payable on accounting profit and tax payable on taxable profit. According to International Financial Reporting Standards (IFRS), deferred tax must be presented in financial statements. Deferred tax is presented in the statement of financial position as “Deferred Tax Asset” and “Deferred Tax Liability”. However, it is also possible to set off deferred tax, provided that certain conditions are met. This study aims to investigate the effect of deferred tax on financial ratios in cases where it is presented with or without offsetting. With this aim, the data in the financial reports of 29 companies that set off the deferred tax in the Borsa Istanbul (BIST) Chemicals, Pharmaceutical, Petroleum, Rubber and Plastic Products sectors were analysed. The ratios that will be most affected when the deferred tax is set off are determined as financial leverage, equity to debt ratio, the ratio of long-term liabilities to total liabilities and return on assets. It has been determined that the ratio of long-term liabilities to total liabilities is the most affected one among the ratios.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Finans Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 401
Atıf : 1.433
2023 Impact/Etki : 0.257
Finans Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Dergisi