Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 114
 İndirme 20
Azerbaycan Nüfusunun Yerleşim Özelliklerine İlişkin Bir İnceleme
2007
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Azerbaycan nüfusunun ana yerleşim birimlerine dağılışı, tarihsel süreç içerisindeçok fazla değişime uğramıştır. Bu durum da, ülkede kentsel ve kırsal yerleşmelerdeyaşayan nüfusun oransal dağılımına yansımıştır. Şöyle ki, 1926 yılında kırsal nüfusuntoplam nüfus içindeki oranı % 72 (kentsel nüfus % 28) iken, bugün ülke nüfusunun% 48’i kırsal, % 52’i kentsel yerleşmelerde yaşamaktadır. Ancak, ülkenin doğalkoşulları ve doğal kaynaklarına göre nüfusun yerleşim birimlerine dağılışında önemlibölgesel farklılıklar görülmektedir.Bu durum, ülkenin çok sektörlü ekonomik yapısından kaynaklanmıştır.Azerbaycan’daki son nüfus sayımına (1999) göre; il, ilçe, kasaba ve köy olarak 4452 adet yerleşmeyeri tespit edilmiştir. Bunların 4243’ünü köy şeklindeki yerleşme yerleri teşkil etmektedir.İdari bölünüş itibariyle 65 ilçeye sahip olan ülkede, 130 tane de kent tiplikasaba (küçük kentler) vardır. Ayrıca Cumhuriyet’e doğrudan bağlanan ve kentadıyla nitelenen 13 kent merkezi bulunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 947
Atıf : 3.431
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini