Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
E-okul Kullanımında Ortaya Çıkan Problemler
2023
Dergi:  
Journal Of Academic Social Resources
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı   e-okul kullanımında ortaya çıkan problemlerin öğretmen görüşlerine göre değerlendirilmesidir. Bu çalışmada nitel araştırma tekniklerinden fenomenoloji deseni kullanılmıştır. Araştırma için kolayda örnekleme yöntemi kullanılarak seçilen 13 öğretmen araştırmanın çalışma grubunu oluşturmuştur.  Veriler yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılarak toplanmıştır. Verileri elde etmek için araştırmacı yüz yüze görüşmeler gerçekleştirmiştir. Veri analizinde kullanılmak üzere, görüşme formundan toplanan ham veriler metodolojik olarak işlenmiştir. Veriler içerik analizi kullanılarak değerlendirilmiştir.  Araştırmanın sonuçlarına göre, katılımcı öğretmenlerin e-Okul uygulamasıyla ilgili yaşadıkları problemler dört temada toplanmıştır. İlk olarak, özellikle ders notu girişleri, dönem sonları, yıl sonu işlemleri, bursluluk ve LGS tercih dönemlerinde yaşanan yoğunluk zamanlarında sistemin yavaş çalışması ve işlem yaparken zorluk yaşanması önemli bir problem olarak öne çıkmaktadır. İkinci olarak, menüler ve modüller arasında geçişlerde gecikmeler, komut eksiklikleri ve raporlama zorlukları gibi sorunlar menüler ve modüller temasında ortaya çıkmaktadır. Üçüncü olarak, sistem hızı ve güncelliği konusunda, girişlerin yoğun olduğu dönemlerde sistem yavaşlaması, güncellemelerin yetersizliği ve istatistiksel verilerin eksikliği gibi problemler öne çıkmaktadır. Son olarak, ders işlemlerinde özellikle not girişi süre aşımı sorunları, okul öncesi öğretmenlerinin kısıtlı işlevselliği ve karmaşık menüler gibi sorunlar dikkat çekmektedir. Öte yandan, bazı katılımcılar ders işlemlerinde problem yaşamadıklarını ifade etmektedirler.

Anahtar Kelimeler:

Problems Arising In The Use Of E-school
2023
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to evaluate the problems arising in the use of e-school according to teachers' views. Phenomenology design, one of the qualitative research techniques, was used in this study. The study group consisted of 13 teachers selected using convenience sampling method.  Data were collected using a semi-structured interview form. The researcher conducted face-to-face interviews to obtain the data. The raw data collected from the interview form were methodologically processed for data analysis. The data were evaluated using content analysis.  According to the results of the study, the problems experienced by the participant teachers about the e-School application were categorized under four themes. Firstly, the slow operation of the system and the difficulty in making transactions, especially during peak times such as course grade entries, end of semester, end of year transactions, scholarship and LGS preference periods, stand out as an important problem. Secondly, problems such as delays in switching between menus and modules, command deficiencies, and reporting difficulties arise in the menus and modules theme. Thirdly, in terms of the speed and timeliness of the system, problems such as system slowdowns during periods of high login volume, insufficient updates and lack of statistical data come to the fore. Lastly, in course operations, problems such as time overruns in grade entry, limited functionality for preschool teachers, and complex menus were particularly noteworthy. On the other hand, some participants stated that they did not have any problems in course operations.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Journal Of Academic Social Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 783
Atıf : 114
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini