Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
Koroner Arter Bypass Hastalarinda Kan ve Perikardiyal Signal Peptide-cub (complement C1r / C1s, Vegf and Bmp 1) -egf (epidermal Growth Factor)-like Protein-1 (scube-1) Duzeyleri ve Ventrikul Fonksiyonlari Arasindaki İliski
2021
Dergi:  
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Signal peptide-CUB (complement C1r/C1s, Uegf, and Bmp1)-EGF (epidermal growth factor)- like domain- containing protein 1 (SCUBE-1), tromboz ve iskemi koşullarında biyobelirteç olarak incelenen bir yüzey hücresi proteinidir ve erken embriyogenezde salgılanmaktadır. Bu çalışmanın amacı, koroner arter baypas ameliyatı geçiren hastaların sol ventrikül fonksiyonları ile perikardiyal / serum SCUBE-1 değerleri arasındaki ilişkiyi araştırmaktır. Yöntemler: Çalışmaya kardiyopulmoner baypas greft cerrahisi uygulanan 40 hasta dahil edildi. Hastaların detaylı ekokardiyografik bulguları operasyon öncesi yapıldı. Sol ventrikül disfonksiyon belirteçleri, sol ventrikül fraksiyonunun kısalmasına (left ventricular fracshortening) (FS) göre belirlendi. SCUBE-1 seviyeleri, kan plazması ve perikardiyal sıvı örneklerinde ELISA kitleri ile çalışıldı. SCUBE-1 seviyeleri belirlenen gruplar arasında istatistiksel olarak karşılaştırıldı. Bulgular: Düşük ve yüksek FS gruplarında LVDs, IVSd, Nötrofil, RBC, CK-MB, Troponin-I ve WBC değerlerinde istatistiksel farklılık gözlendi (p <0,05). SCUBE-1 plazma seviyeleri FS grupları arasında istatistiksel olarak farklılık göstermedi (p> 0.05). Aynı durum perikardiyal sıvı düzeyleri için de benzerdi (p> 0.05). SCUBE-1 plazma seviyeleri ve SCUBE-1 perikardiyal seviyeleri arasında korelasyon görüldü (p <0,05). Ekokardiyografi bulguları ile SCUBE-1 düzeyleri arasında anlamlı korelasyon gözlenmedi (p> 0.05). Sonuç: Bu sonuçlar bize SCUBE-1 plazma ve perikardiyal sıvı seviyelerinin sol ventrikül disfonksiyonu üzerine etkisi olmadığını gösterdi. SCUBE-1, kardiyak disfonksiyonun şu anda tanımlanmış belirteçlerinden biri değildir. Gelecek çalışmalar bu konudaki bilgimizi daha da artıracaktır.

Anahtar Kelimeler:

Relationship Between Blood and Pericardial Signal Peptide-cub (complement C1r / C1s, Vegf and Bmp 1) -egf (epidermal Growth Factor)-like Protein-1 (scube-1) Levels and Ventricular Functions In Coronary Artery Bypass Patients
2021
Yazar:  
Özet:

Background: Signal peptide-CUB (complement C1r/C1s, Uegf, and Bmp1)-EGF (epidermal growth factor)- like domain- containing protein 1(SCUBE-1) is a surface cell protein studied as a biomarker in thrombosis and ischemia conditions and secreted at currently studied early embryogenesis. The aim of this study is to investigate the relationship between left ventricular functions and pericardial / serum SCUBE-1 values of patients who underwent coronary artery bypass surgery. Material and Methods: Forty patients who underwent cardiopulmonary bypass graft surgery were included in the study. Detailed echocardiographic findings of the patients were made before the operation. Left ventricular dysfunction markers were determined according to left ventricular fracshortening. SCUBE-1 levels were studied with ELISA kits in blood plasma and pericardial fluid samples. SCUBE-1 levels were statistically compared between the determined groups. Results: Statistical differences were observed in LVDs, IVSd, Neutrophil, RBC, CK-MB, Troponin-I and WBC values in low and high FS groups (p <0.05). SCUBE-1 plasma levels did not differ statistically between the FS groups (p> 0.05). The same situation was similar for pericardial fluid levels (p> 0.05). Correlation was seen between SCUBE-1 plasma levels and SCUBE-1 pericardial levels (p <0.05). There was no significant correlation between echocardiographic findings and SCUBE-1 levels (p> 0.05). Conclusion: These results showed us that SCUBE-1 plasma and the pericardial fluid levels had no effect on the left ventricular dysfunction. SCUBE-1 is not one of the currently identified markers of cardiac dysfunction. Future studies will further increase our knowledge on this subject.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 314
Atıf : 42
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini