Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 54
 İndirme 13
Türkiye’de Freelance Gazetecilerin Çalışma Koşulları
2020
Dergi:  
Sosyoekonomi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Türkiye’de freelance gazetecilerin çalışma koşullarının analizini yapmayı amaçlamaktadır. Çalışmada karma araştırma deseni benimsenmiştir. Araştırmada nicel veriler 300 freelance gazeteci ile gerçekleştirilen anket uygulamasından ve nitel veriler ise 15 freelance gazeteci ile gerçekleştirilen birebir görüşmelerden elde edilmiştir. Çalışmaya aynı zamanda freelance çalışanların ortak dayanışma ağı olan ‘Ofissizler’ ve ‘Dünyada Mekân’ platformu tarafından periyodik olarak gerçekleştirilen etkinliklerdeki freelance çalışanların deneyimlerine ilişkin anlatımlarından elde edilen veriler de eklenmiştir. Anket verileri SPSS 20.0 paket programı ile nitel veriler, betimsel analiz tekniği ile analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda freelance gazetecilerin sektördeki rollerinin değiştiği, dijital gelişmelerin iş ve kariyerlerinde yeni beceriler geliştirme fırsatı sağladığı, diğer taraftan sektörde güvencesiz çalışmanın yaygınlaştığı ve ücret, sosyal güvenlik, iş güvenliği, sendikal örgütlenme konularında önemli sorunlar yaşadıkları ortaya konulmuştur. Bütüncül olarak bakıldığında freelance gazetecilere yönelik yapılan araştırmalar arasında nicel veri sunan ilk çalışmalardan biri olması ve sadece çalışma ilişkileri bağlamında değil aynı zamanda gazetecilik mesleğinin dönüşümü açısından konuyu ele alması açısından özgün bir çalışmadır.

Anahtar Kelimeler:

Freelance Journalist Work Conditions In Turkey
2020
Dergi:  
Sosyoekonomi
Yazar:  
Özet:

This study aims to analyze the working conditions of freelance journalists in Turkey. Karma research has been adopted. The survey contains quantitative data from the survey with 300 freelance journalists and qualitative data from individual interviews with 15 freelance journalists. The study also added data from the experiences of freelance workers in the events periodically carried out by the freelance workers’ joint co-working network ‘Officers’ and the ‘World’ platform. The survey data is analyzed with the SPSS 20.0 package program, the quality data is analyzed with the visual analysis technique. The study found that freelance journalists have changed their roles in the sector, that digital developments provide the opportunity to develop new skills in their business and career, that, on the other hand, unsafe work in the sector has spread, and that they have significant problems in the fields of wages, social security, employment security, and trade union organization. In general, freelance is one of the first studies to provide quantitative data among the researches conducted to freelance journalists and is an original study to address the issue not only in the context of working relations, but also in the context of the transformation of the journalism profession.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Sosyoekonomi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 916
Atıf : 4.210
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini