Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 6
Adölesan Dönemde Siber Zorbalık Davranışlarının Çeşitli Değişkenler Açısından İncelenmesi
2021
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, adölesan dönemde siber zorbalık davranışlarının çeşitli değişkenlere göre incelenmesidir. Tarama modelinde desenlenen araştırmada Siber Zorbalık Ölçeği-Ergen Formu kullanılmıştır. Araştırmanın örneklemini 2020-2021 eğitim öğretim yılında Muş’ta lise öğrenimine devam eden 149 ergen oluşturmaktadır. Veriler SPSS for Windows 25.0 programı kullanılarak analiz edilmiştir. Verileri analiz etmek için Mann Whitney U testi, Kruskal Wallis H testi ve Düzeltilmiş Bonferroni testi kullanılmıştır. Araştırmanın sonucunda ergenlerin cinsiyet ve sınıf değişkenine göre siber zorbalık puan ortalamaları arasında anlamlı fark olduğu (p<0.05) ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Null
2021
Yazar:  
0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 21
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini