Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 58
 İndirme 12
Okul Öncesi Öğretmenlerinin Karakter Eğitimi Yetkinlik İnançları Üzerine Bir İnceleme
2019
Dergi:  
Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırma, öğretmenlerin karakter eğitimi yetkinlik inançları ile yaratıcılık düzeyleri ve iletişim becerileri arasındaki ilişkinin incelenmesi amacıyla yapılmıştır. Ayrıca araştırmada, öğretmenlerin karakter eğitimi yetkinlik inançlarının, öğretmenlerin çalıştığı okul türüne ve çalıştığı yaş grubuna göre anlamlı bir farklılık gösterip göstermediği de incelenmiştir. Araştırma, ilişkisel araştırma modelindedir. Araştırmanın evrenini, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında Ankara ili Keçiören ilçesinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ilköğretim okullarının anasınıfları, bağımsız anaokulları ve özel okul öncesi eğitim kurumlarında çalışan 754 okul öncesi öğretmeni oluşturmaktadır. Araştırmanın örneklemini, basit tesadüfi örnekleme yoluyla seçilen 350 okul öncesi öğretmeni oluşturmaktadır. Araştırmada veri toplama aracı olarak; “Kişisel Bilgi Formu”, “Karakter Eğitimi Yetkinlik İnancı Skalası”, “Yaratıcılık Açısından Bireyin Kendini Değerlendirmesi Ölçeği” ve “İletişim Becerileri Değerlendirme Ölçeği” kullanılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre, öğretmenlerin karakter eğitimi yetkinlik inançlarının; öğretmenlerin çalıştığı yaş grubuna göre anlamlı bir farklılık göstermediği (p>0.05); öğretmenlerin çalıştığı okul türüne göre ise anlamlı bir farklılık gösterdiği (p<0.05) ve farklılığın özel okul öncesi eğitim kurumunda çalışan öğretmenlerin lehine olduğu saptanmıştır. Ayrıca, öğretmenlerin karakter eğitimi yetkinlik inançları ile yaratıcılık düzeyleri arasında pozitif yönde ve orta düzeyde anlamlı bir ilişki olduğu; öğretmenlerin karakter eğitimi yetkinlik inançları ile iletişim becerileri arasında pozitif yönde ve orta düzeyde anlamlı bir ilişki olduğu saptanmıştır. Anahtar Kelimeler: Karakter eğitimi yetkinlik inancı, yaratıcılık, iletişim, okul öncesi eğitim.

Anahtar Kelimeler:

A Review of Pre-School Teachers' Character Education Competence Faiths
2019
Yazar:  
Özet:

The research was carried out with the aim of studying the relationship between teachers' character training competence beliefs and creativity levels and communication skills. In addition, the study also studied whether teachers' personality education competence beliefs show significant differences according to the type of school in which teachers work and the age group in which they work. The research is in the relational research model. The universe of research consists of 754 pre-school teachers who work in the official primary schools associated with the Ministry of National Education in Ankara or Keçiören in the 2017-2018 Education-Teaching year, independent primary schools and private pre-school educational institutions. The sample of the study consists of 350 pre-school teachers selected through simple random sample. As a data collection tool in the research, it was used; "Personal Information Form", "Caracter Education Competence Faith Scale", "Individual Self-Evaluation Scale in terms of creativity" and "Communication Skills Evaluation Scale". The research finds that teachers' personality education competence beliefs do not differ significantly according to the age group in which teachers work (p>0.05); that teachers do not differ significantly according to the type of school in which they work (p<0.05) and that the difference is in favour of teachers working in the private pre-school education institution. In addition, it has been found that teachers' personality education is a meaningful relationship between the beliefs of competence and the levels of creativity in a positive direction and in a medium level; that teachers' personality education is a meaningful relationship between the beliefs of competence and the communication skills in a positive direction and in a medium level. Keywords: Character education competence belief, creativity, communication, pre-school education.

Anahtar Kelimeler:

2019
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 869
Atıf : 8.087
2023 Impact/Etki : 0.55
Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi