Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 33
 İndirme 9
ÖĞRENCİLERİN SPOR LİSELERİNİ SEÇME NEDENLERİ VE BEKLENTİLERİNİN İNCELENMESİ
2020
Dergi:  
Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Spor liseleri, beden eğitimi ve spor alanı ile ilgili temel bilgi ve beceri edindirmek, Türk Sporu ’nu geleceğe taşıyacak gençler yetiştirmek ve bu gençlerin beden eğitimi ve spor alanındaki yükseköğretim programlarına hazırlanmalarını sağlamak vb. amaçlar doğrultusunda faaliyet gösteren orta öğretim kurumlarıdır. Spor liselerinde öğrenim gören öğrencilerin spor liselerini seçme nedenleri ve eğitimden beklentilerinin belirlenmesinin verilecek eğitimin niteliğini doğrudan etkileyebileceği düşünülmektedir. Bu araştırmada spor liselerinde öğrenim gören öğrencilerin, spor liselerini seçme nedenleri ve aldıkları eğitimden beklentilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmanın örneklemini 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında Sivas ve Çorum illerinde, Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı Spor Liselerinde öğrenim gören 394 (kız n:138, erkek n:256) öğrenci oluşturmuştur. Araştırmanın verileri kişisel bilgi formu ve Spora Başlama ve Bu Alanı Seçme Nedenleri ile Beklentileri Ölçeği ile toplanmıştır. Verilerin dağılımına Kruskall Wallis Testi ile bakılmış ve istatistiksel analiz için nonparametrik testlerden p<0.05 anlamlılık düzeyinde Ki-Kare testi kullanılmıştır. Analizler sonucunda elde edilen bulgular frekans ve yüzde olarak verilmiştir. Araştırmada elde edilen sonuçlara göre öğrencilerin spor alanını seçme nedenlerinin başında sporu sevmeleri ve aktif olarak spor yapıyor olmaları gelmektedir. En alt düzeydeki seçme nedenleri ise arkadaş grubunun etkisi ve ders çalışmayı sevmemeleri olarak belirlenmiştir. Öğrencilerin spor alanından beklentilerinde ise ilk sıralarda beden eğitimi ve spor öğretmeni olmak ve hayatlarını sporcu olarak devam ettirmek yer almaktadır. Öte yandan en alt düzeydeki beklentiler ise spor yöneticisi ve akademisyen olmak olarak belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Reasons for Students to Choose Sports Grades and Expectations
2020
Yazar:  
Özet:

To acquire basic knowledge and skills in the field of sports, physical education and sports, to educate young people who will bring Turkish Sports to the future and to ensure that these young people are prepared for higher education programs in the field of physical education and sports, etc. Higher education institutions that operate in accordance with the objectives. It is believed that the reasons for students studying at sports high schools and the determination of their expectations from education can directly affect the quality of the education to be given. This study aims to determine the reasons why students who study at sports high schools choose sports high schools and their expectations from their education. The sample of the study was made by 394 (women n:138, men n:256) students who studied in the Sports High Schools associated with the Ministry of Education (MEB) in the Sivas and the provinces of Zorum in the Education-Teaching Year 2018-2019. The data of the study was collected with the personal information form and the scale of the reasons for starting and choosing this area and the expectations. The distribution of data was examined by the Kruskall Wallis Test and the non-parametric tests for statistical analysis were used by the Ki-Care test at p<0.05 level of significance. The results of the analysis were given as frequency and percentage. According to the study, the main reason for students to choose the sport area is that they love sports and are actively doing sports. The reasons for choosing at the lowest level are determined as the influence of the group of friends and they don’t like to study. In the expectations of students from the sport field, the first place is to be a physical training and a sports teacher and to continue their lives as an athlete. On the other hand, the lowest expectations are determined as being a sports manager and academic.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 453
Atıf : 1.454
Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi