Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 42
 İndirme 9
Hanefî Usûl Düşüncesinin Gelişimi: Eser İnceleme
2020
Dergi:  
Artuklu Akademi
Yazar:  
Özet:

İlmî disiplinlerin her alanında olduğu gibi fıkıh usûlü alanında da birçok ekolün ortaya çıkması ve ortaya çıkan bu ekollerin süreç içerisinde gelişerek belli noktalarda değişikliğe uğraması doğal karşılanmıştır. Ekollerin kronolojik gelişimini tarih ve tabakât türü kaynaklardan takip etmek mümkün olsa da ekollere ait düşüncenin muhtevasına dair gelişim, değişim ve dönüşüm seyrini bu kaynaklardan takip etmek oldukça zordur. Zira muhtevâ ile ilgili ortaya konulacak sonuçlar için çoğu kez tarih ve tabakât türü eserlerin yanı sıra ilgili ekole ait eserleri, hatta ulaşılabildiği kadarıyla sahada ortaya konulan bütün birikimi değerlendirmek gerekecektir. Modern dönem usul çalışmalarıyla adından söz ettiren Haitham Khazneh’nin, yüksek lisans ve doktora tezlerini gözden geçirerek tek kitap halinde Tatavvuru’l-Fikri’l-Usûlîyyi’l-Hanefî adıyla yayıma hazırladığı ve Hanefi usûl düşüncesinin ortaya çıkışını ve gelişimini ele alma iddiasını taşıyan bu çalışmasını incelemeye çalışacağız.

Anahtar Kelimeler:

The Evolution Of The Thought: The Explanation
2020
Dergi:  
Artuklu Akademi
Yazar:  
Özet:

As in every field of scientific disciplines, it is naturally welcomed that many ecologists appear in the field of fiction and that these ecologists arise in the process and change in certain points. Although it is possible to track the chronological development of ecologists from history and layer-type sources, it is quite difficult to track the path of development, change and transformation of the minds of ecologists from these sources. For the results to be revealed in relation to the Zira, it will often be necessary to evaluate the history and layer-type works, as well as the works of the respective school, and even to the extent possible all the accumulation of knowledge presented in the field. We will try to examine this work by Haitham Khazneh, who is referring to his name with the modern period's procedure work, reviewing his master's and doctor's theses in a single book, preparing for publication with the name of Tatavvuru'l-Fikri'l-Usûlîi'l-Hanefî and carrying the claim to address the appearance and development of the Hanefi procedure thought.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Dergi:  
Artuklu Akademi
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Artuklu Akademi

Alan :   İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 199
Atıf : 177
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini