Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 19
 İndirme 7
Kultur Turi̇zmi̇nde Geleneksel Sporlarin Yeri̇ ve Onemi̇
2022
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Özet:

Dünyada etkili olan turizm çeşitlerinden birisi de şüphesiz ki kültürel anlamda yapılan turizmdir. Kültür turizmi, günümüz dünyasında turistik bir ürün olmakla beraber farklı temalar da içerdiği için gittikçe popüler olmaya başlamıştır. Dünya Turizm Örgütü’nün yaptığı tahminlere göre kültürel turizm, uluslararası turizm hareketliliği ile birlikte son zamanlarda önemli artışlar göstererek Avrupa, Ortadoğu ve Asya bölgelerinde daha da artmaya devam edecektir. Türkiye, kültür turizminin potansiyeli açısından önemli bir coğrafyada yer almaktadır. Çünkü tarih boyunca dünyanın en eski uygarlıklarına ev sahipliği yapmıştır. Ayrıca geçmişin ihtişamını geleceğe taşıyan geleneksel sporları yaşayıp ve yaşatması nedeniyle kültürel zenginlikleri açısından dünyada göz kamaştıran yerler arasındadır. Ancak sahip olduğu kültürel zenginliklerin yeteri kadar değerlendirilememesinden dolayı kültür turizminin tatil turizmine göre daha fazla gölgede kaldığı görülmektedir. Yapılan “Kültürel Turizm’de Geleneksel Sporların Yeri ve Önemi” konulu çalışma ile Türkiye’de organize edilen kültür turlarına katılım sağlayan yerli ve yabancı turistlerin kişisel özellikleri ve sosyo-kültürel özellikleri dikkate alınarak bu turların güzergâhlarında bulunan geleneksel spor turizminin canlılığına olan etkisi incelenmeye çalışılmıştır. Yapılan bu çalışmanın diğer bir amacı, kültürel turizmin çerçevesinde bulunan geleneksel spor ve oyunların uluslararası bir boyut kazanmasını sağlayarak dört mevsimde de bu sporların yapıldığı yerlerin kurtarıcısı haline getirmektir. Araştırmanın ana kitlesini Erzurum, Erzincan, Bayburt, Kars, Ardahan, Sivas, İstanbul ve Uşak illerinde düzenlenen organizasyonlar oluşturmaktadır. Yapılan araştırma sonucuna göre geleneksel sporlar ile ilgili düzenlenen festivaller son zamanlarda eski canlılığına ulaşmaya başlamıştır. Fakat bu sporların devletin turizme yönelik olan politikaları ve bu alandaki yatırımları kapsamında gerçek yerini aldığı zaman hem sporların gelişimi konusunda hem de yapıldıkları bölgenin turizm canlılığına çok önemli yararlar sağlayacağı gözlemlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Null
2022
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
0
2022
Dergi:  
ANASAY
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










ANASAY

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 291
Atıf : 384
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini