Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
Kalinda’dan Hellenistik Dönem Amphora Mühürleri
2023
Dergi:  
GEPHYRA
Yazar:  
Özet:

Bu makalede, 2022-2023 yıllarında Kalinda antik kentinde yapılan kazılarda bulunan yirmi altı amphora mührü analiz edilmektedir. Yirmisinin Rhodos, beşinin Knidos kökenli olduğu mühürlerin birisi tanımlanamamıştır. Bu buluntular, yerleşimin Hellenistik tarihini anlamamıza katkıda bulunduğu gibi aynı zamanda Küçük Asya’nın güneybatısındaki mühürlü amphora kulplarının dağılımı ve istatistikleri hakkında bazı yeni bilgiler sağlamaktadır. Kalinda yerleşiminde kısa bir kazı dönemi içinde bu miktarda mühürlü amphora kulpunun bulunması, yerleşimin Hellenistik dönemde yakın bölgelerle ticari ilişkiler gerçekleştirdiğini göstermektedir. Ele geçen mühürlerin yaklaşık %85'i MÖ 3. yüzyıla tarihlendirilmekte, bu durum edebi metinler ve epigrafik belgelerle de desteklendiği üzere, kentin o dönemde işlek bir ticaret yolu üzerinde yer aldığını doğrulamaktadır. Bu bağlantılar Kalinda ile Ptolemaios yönetimi arasında önemli bir ilişki olduğunu göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Hellenistic Amphora Stamps From Kalynda
2023
Dergi:  
GEPHYRA
Yazar:  
Özet:

This article analyzes twenty-six amphora stamps found during the excavations at the ancient city of Kalynda in 2022-2023. Twenty are identified as being of Rhodian origin, five are from Knidos, and one is unidentified. These finds not only contribute to our understanding of the Hellenistic history of the settlement but also provide some new information on the distribution and statistics of stamped amphora handles in southwestern Asia Minor. The quantity of stamped amphora handles found in Kalynda during a brief excavation period suggests that the settlement engaged in commercial relations with neighboring regions in the Hellenistic era. About 85% of the stamps found relate to the 3rd century BC, verifying the locality’s situation on a bustling trade path as backed by epigraphic documents and literary sources. These connections indicate an important relationship between Kalynda and the Ptolemaic administration.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










GEPHYRA

Alan :   Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 360
Atıf : 386
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini