Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 68
 İndirme 19
Koronavirüs Pandemisinin Havayolu Şirketlerinin Hisse Senetleri Üzerine Etkisi: Kantil-kantil Regresyon Modeli Uygulaması
2020
Dergi:  
Gaziantep University Journal of Social Sciences
Yazar:  
Özet:

2019 yılının Aralık ayında Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Kovid-19) salgını birçok sektörü olumsuz etkilemiştir. Bu süreçte, ülkeler virüsün yayılmasını engellemek için çeşitli seyahat kısıtlamaları getirerek bu süreci kontrol altında tutmak istemişlerdir. Salgınınerken ekonomik etkileri havacılık sektöründe hissedilmeye başlanmıştır. Bu durum, havayolu şirketlerinin finansal kayıplarını artırmıştır. Bu çalışmada, dünya genelinde raporlanan günlük Kovid-19 vaka sayılarının küresel havayolları şirketlerine ait hisse senetleri üzerindeki etkisi Kantil-Kantil regresyon yöntemi yardımıyla incelenmiştir. Elde edilen bulgulara göre, genel olarak hisse senedi fiyatlarının ele alınan dönemdekidüşük değerlerinin vaka sayılarından daha güçlü negatif etkilenmiştir. Bir diğer ilginç bulgu ise, Asya merkezli havayolu şirketlerine ait hisse senedi fiyatları diğer havayolu şirketlerine gore daha az negatif etkilenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of The Coronavirus Pandemic On The Airlines’ Asset Centers: Application Of The Cantil-cantil Regression Model
2020
Yazar:  
Özet:

The coronavirus (Kovid-19) epidemic, which occurred in the Chinese city of Wuhan in December 2019 and soon affected the entire world, has affected many sectors negatively. During this process, countries have intended to keep this process under control by bringing various travel restrictions to prevent the spread of the virus. The economic impact of the aircraft has begun to be felt in the aviation sector. This has increased the financial losses of the airlines. In this study, the impact of the daily number of COVID-19 cases worldwide on the shares of global airlines was studied by the Kantil-Kantil regression method. According to the findings obtained, in general, the price of the shares in the period under which the low values were affected stronger than the number of cases. Another interesting finding is that Asian-based airlines’ stock prices have been less negatively affected than other airlines.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Gaziantep University Journal of Social Sciences

Alan :   Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.587
Atıf : 8.392
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini