Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 32
 İndirme 7
Tenis Sporcularının Algılanan Stres Düzeylerinin İncelenmesi
2021
Dergi:  
Research in Sport Education and Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada tenis sporcularının algılanan stres düzeylerini bazı değişkenlere göre incelenmesi amaçlanmıştır. Bu değişkenler, cinsiyet, yaş ve spor yapma yılı olarak ele alınmıştır. Araştırmanın evrenini Türkiye’de Tenis Federasyonuna bağlı tenis kulüplerinde tenis oynayan, rastgele yöntem ile seçilen 138 kadın, 152 erkek olmak üzere toplam 290 tenis sporcusundan oluşmaktadır. Araştırmada veri toplama aracı olarak kişisel bilgi, formu ve Cohen ve ark., (1983) tarafından geliştirilen, Baltaş ve ark., (1998) tarafından Türkçe’ye uyarlanan Algılanan Stres Ölçeği kullanılmıştır. Araştırma veri analizinde ise, araştırma tarama modelindedir. Demografik faktörler için frekans analizi yapılmıştır. Analiz yöntemlerinden Mann Whitney U Analizi ve Kruskal Wallis Analizi kullanılmıştır. Fark çıkan değişkenlerde hangi grupta fark olduğunu anlamak için ikili Mann Whitney U Analizinden yararlanılmıştır. Araştırma bulgularına göre tenisçilerin algılanan stres düzeylerinde cinsiyet ve yaş değişkenine göre anlamlı bir fark bulunamamıştır (p>0.0.5). Tenisçilerin algılanan stres düzeylerinde ise spor yapma yıllına göre anlamlı bir fark bulunmuş, bu farkın 1-4 yıl ile 9+ yıl (p=0.02) ve 5-8 yıl ile 9+ yıl (p=0.01) arasında olduğu görülmüştür (p<0.05). Sonuç olarak tenisçilerin spor yapma yıllı arttıkça, algılanan stres düzeyinin de arttığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Tennis Athletes Are Stressful.
2021
Yazar:  
Özet:

This study aims to study the stress levels perceived by tennis athletes according to some variables. These variables have been treated as gender, age and year of sporting. The universe of the research consists of a total of 290 tennis players, including 138 women and 152 men, who played tennis in the tennis clubs associated with the Federation of Tennis in Turkey, selected by random method. In the research, personal information, forms and detected stress measurements, developed by Cohen et al., (1983) and adapted to Turkish by Baltaş et al., (1998) were used as a tool for data collection. In the research data analysis, the research is in the scan model. Frequency analysis for demographic factors. Analysis methods have been used by Mann Whitney U Analysis and Kruskal Wallis Analysis. The dual Mann Whitney U analysis has been used to understand which group of differences in the variables that differ. According to the research findings, there was no significant difference in the stress levels perceived by the gender and age variable (p>0.0.5). The stress levels perceived by the tennis players were significantly different from the year of sporting, the difference was between 1-4 years and 9+ years (p=0.02) and 5-8 years and 9+ years (p=0.01) (p<0.05). As a result, the increase in the years of the tennis players doing sports, the level of stress perceived has also increased.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Research in Sport Education and Sciences

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 489
Atıf : 1.079
2023 Impact/Etki : 0.264
Research in Sport Education and Sciences