Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 39
 İndirme 5
INVESTIGATION OF OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY PRACTICE PERCEPTIONS OF MEDICAL REPRESENTATIVES OPERATING IN THE PHARMACEUTICAL PROMOTION INDUSTRY
2021
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

İlaç sektörü üretim ve ticaret kapasitesi ile ekonominin en kritik sektörlerinden birisidir. Birçok ülke aracılığı ile de desteklenen endüstri alanı haline gelmiştir. Bütçe olarak yüksek rakamlı çalışmalar bulunmakta ve patentler alınmaktadır. İlaç pazarında ürünün satışını yapan tıbbi mümessiller, yeni ürünün tanıtımında ve piyasaya sürülmesi aşamasında faaliyete geçmesi ile ilaç satışında büyük etkileri vardır. İlaç sektöründe satışı yükselten ana faktör, tıbbi mümessillerin yetenekleri ve iletişimdeki güven dayanaklı diyaloglar sağlamasıdır. Bundan dolayı tıbbi mümessillerde iş alanındaki güven tatminin yüksek düzeyde olması ilacın lansmanını sağlaması bakımından önemlidir. Tıbbi mümessillerin ilaç tanıtımı ve işini yapması sırasında işveren tarafından iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin sağlanması gerekmektedir. Tıbbi mümesssiller, işin yürütümü sırasında stres, mobbing, iş kaygısı, kotayı doldurma, birçok hastane ve doktor ziyaretleri sırasında çeşitli risk etmenlerine maruz kalmaktadır. Bu çalışmada, ilaç tanıtım sektöründe faaliyet gösteren tıbbi mümessillerin iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarına yönelik algı düzeylerinin bağlı olduğu etkenleri incelemeye çalıştık. Tıbbı mümesillere anket uygulaması yaparak ankete verilen cevaplar “IBM SPSS Statistics 25.0” programı ile analiz edilmiş ve “Cronbach Alpha (α)” değeri 0.784 bulunmuştur. α değerinin 0.6< α <0,8 aralığında olması çalışmanın güvenilir olduğunu göstermektedir. Çalışma katılan mümesillerin erkek, 30-39 yaş aralığında, evli, lisans mezunu, ilaç sektöründe çalışan, büyük çoğunluğu temel İSG eğitimi almış olanların çoğunlukta olduğunu belirledik. İSG uygulamala algılarının hizmet yılı artışına bağlı olarak işten ayrılma isteğine bağlı olduğunu, cinsiyet, medeni durum, aylık geliri gibi etkenlere bağlı olmadığını belirledik. Tıbbı mümesillerin en çok piskososyal ve biyolojik risk etmenlerine maruz kaldığını ve zor bir meslek olduğunu tespit ettik.

Anahtar Kelimeler:

INVESTIGATION OF OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY PRACTICE PERCEPTIONS OF MEDICAL REPRESENTATIVES OPERATING IN THE PHARMACEUTICAL PROMOTION INDUSTRY
2021
Yazar:  
0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 1.711
Journal of Social and Humanities Sciences Research