Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 39
 İndirme 5
Kautilya’nın Dış Politika Kuramı Çerçevesinde Hindistan’ın Orta Asya ile İlişkileri, 1991-2019
2021
Dergi:  
Bilig Türk Dünyası Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Hindistan’ın Orta Asya ile ilişkileri Hintli siyaset düşünürü Kautilya’nın dış politika kuramı çerçevesinde açıklanmıştır. Bu çalışma da Batı dışı teorik bir yaklaşım olan dış politika kuramı, onun devletler çemberi metodunun bir uygulama alanı olmuştur. Bu da uluslararası ilişkiler alanına katkı sağlamıştır. Hindistan’ı yakın komşularına uygulamış olduğu dört amaç olan radikal dini grupların bölgedeki yayılmasının önlenmesi, yasa dışı ticaretinin durdurulması ve çeşitlendirilmesi ve enerji arz güvenliği gibi hedefler konusunda başarılı olup olmadıkları test edilmiştir. Hindistan bölge ülke ile ilişkileri üç tema üzerinden yürütülmüştür. Bunlar siyasi, güvenlik ve ekonomik ilişkilerdir. Ayrıca Hindistan, ŞİÖ ile, bölge ülkeleri ile olan iş birliğini artırsa da ekonomik ilişkilerde ciddi bir sıçrama kaydedilmemiştir. Hindistan bölgede artan Çin nüfuzuna karşın, alternatif bir ekonomik güç olma kapasitesine rağmen, Rusya’nın Çin ile bölge üzerinde daha yakın durması bu etkiye kırmaktadır. Eğer Hindistan bölgesel ekonomik ilişkilerini artırırsa hem bölgesel güç hem de küresel bir güç olma kapasitesine sahiptir.

Anahtar Kelimeler:

India’s Relations With Central Asia In Framework Of Kautilya’s Foreign Policy Theories, 1991-2019
2021
Yazar:  
Özet:

In this study, India’s bilateral relations with Central Asian States are explained within the framework of the circle of states theory and foreign policy approach of the ancient Indian political thinker Kautilya. The employment of his theory contributed the field of international relations by bringing new non-western perspectives and dynamics. The study is conceptualised by circle of state and foreign policy approach of Kautilya. It is assessed the success of major objectives of India, which is implemented to the neighbour states, controlling of the radical religious groups, prevention of drug trade, diversification of trade as well as energy supply security. India has been implemented its bilateral relations in three sectors in that they are politics, security and economic relations. India has also developed its security-oriented relations with having membership within Shanghai Cooperation Organisation. Although trade relation is dramatically rise in minor range, it has not much meaningful development for bilateral relations. Having huge capacity to balance the increasing influence of China in the region, the allowance of Russia towards China in the region has weaken the strength of Indian balancing role in the region. It is considered that Indian economic rise will make her regional and global power in international politics.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Bilig Türk Dünyası Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.270
Atıf : 9.019
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini