Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 5
Yıllık Bağımsız Denetim Raporlarının Borsa Performansına Etkisi: Türkiye ve Almanya’dan Ampirik Sonuçlar
2020
Dergi:  
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüz dünyasında endüstri, teknoloji ve lojistik alanındaki yenilikler ülke sınırlarını yok etmekte ve küreselleşen dünyada ekonomik anlamda karar almak karmaşıklaşmakta ve zorlaşmaktadır. İşletmelerle ilgili bilgilerin doğruluğu ve güvenirliği bireysel ve kurumsal yatırımcılar için daha fazla önem arz eder hale gelmiştir. Bağımsız denetim kuruluşları işletmelerin hazırlamış olduğu finansal bilgilerin herhangi bir aksaklık, düzensiz-lik, hata ve hile içerip içermediğini önceden belirlenmiş kıstaslara göre değerlendirmekte ve neticesini paydaşla-rın kullanımına sunmaktadır. Mevcut ve potansiyel yatırımcılar alacakları kararlarda denetim raporlarından yararlanmaktadırlar. Bu çalışmada, Türkiye ve Almanya borsasında denetim raporlarının finansal piyasalara ve yatırımcılara etkisi Vaka Analizi yöntemiyle araştırılmak-tadır. Elde edilen sonuçlara göre her iki borsada da istatistiksel olarak anlamlı bir etkinin varlığı söz konusu olsa da, Almanya borsasında bu etkinin daha kısa sürdü-ğü bulgular arasındadır.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Annual Independent Audit Reports On Stock Market Performance: Evidence From Turkey and Germany
2020
Yazar:  
Özet:

In today's world, innovations in the field of industry, technology and logistics are destroying the borders of countries and it is becoming more complicated and difficult to make an economic decision in globalized world. The accuracy and reliability of information related with companies have become more important for indi-vidual and institutional investors. The independent audit-ing firms evaluate the financial information of the enter-prises whether they include any problems, irregularities, errors and frauds according to predetermined criteria, and presents the result to the use of the third parties. Existing and potential investors benefit from audit reports in their decisions. In this study, the impacts of audit reports on financial markets and investors in Turkey and German stock markets have been studied by Case Study Analysis. According to the findings, although there are statistically significant results in both markets, the effect lasts shorter in the German stock market than Turkey.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 414
Atıf : 4.538
2023 Impact/Etki : 0.4
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi