Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 6
AVRUPA BİRLİĞİ BÜTÇESİ VE YEŞİL ENERJİ: ALGI, EYLEM VE ZORLUKLAR
2021
Dergi:  
International Journal of Social Inquiry
Yazar:  
Özet:

Avrupa Yeşil Mutabakatı, Avrupa Birliği’nin (AB) iklim perspektifini genişletmiş ve sürdürülebilir, çevre dostu bir enerji stratejisini merkeze koymuştur. AB bütçesi de entegrasyon tarihinde ilk kez iklim stratejisine öncelik verecek şekilde tasarlanmış ve iklim hedeflerine göre koşullandırılmıştır. Bu bağlamda bu çalışmada, küresel iklim değişikliğinin AB tarafından ne ölçüde “acil bir durum” olarak algılandığı ve AB’nin yeşil dönüşüm stratejisinin yeterli ve uygulanabilir olup olmadığı sorularına yanıt verebilmek amacıyla, AB’nin ortak bütçe öncelikleri, Yeşil Mutabakat hedefleri ve Birlik içi/dışı zorluklar bir arada ele alınacak ve tartışılacaktır. Bu amaçla, AB’nin iklim yaklaşımı ve finansman araçlarına ilişkin mevcut literatür ve verilerden yararlanılmıştır. Çalışmada, AB’nin yeni bütçesine yansıyan iklim modelinin iklim kriziyle mücadelede önemli bir adım olmasına rağmen, Birlik-içi zorluklar aşılamadığı takdirde ve küresel anlamda sistemik bir geçiş olmaksızın, Yeşil Mutabakat’ın hedeflediği dramatik dönüşümün söylemsel olarak iddialı fakat eylemsel olarak belirsiz kalacağı sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Budget Of The European Union and Green Energy: Perceptions, Actions, and Challenges
2021
Yazar:  
Özet:

The European Green Deal has expanded the climate perspective of the European Union (EU) and put a sustainable and environmentally friendly energy strategy at the centre. For the first time in the history of the EU integration, the EU budget has been designed for prioritizing the climate strategy and conditioned in accordance with the climate targets. Within this context, in this study, the common budget priorities, Green Deal targets and internal/external challenges of the EU are addressed together, aiming to answer the questions to what extent the global climate change is perceived as an emergency by the EU and whether the EU’s green transformation approach is sufficient and applicable. The study is conducted in the light of current literature and data on the EU’s climate approach and financing instruments in order to answer these questions. The study concludes that although the climate model reflected in the EU’s new budget is an important step in combating the climate crisis, difficulties could not be overcome due to the intra-EU dynamics/lack of consensus, and unless a systemic transition in a global sense takes place, the dramatic transformation targeted by the Green Deal would remain discursively assertive, but actionally ambiguous.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




International Journal of Social Inquiry

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 324
Atıf : 380
International Journal of Social Inquiry