Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 59
 İndirme 5
Humor Coping and Flourishing: Investigating the Mediating Role of Resilience and Optimism
2017
Dergi:  
İlköğretim Online
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study was to examine whether resilience and optimism are mediator between humor coping and flourishing among Turkish university students. Totally 351 (201 females and 150 males, mean age = 20.26�1.75) students completed a self-report questionnaire including the Humor Coping Scale, the Flourishing Scale, the Brief Resilience Scale, and the Life Orientation Test-R Scale. The data were analyzed with structural equation modeling and bootstrapping method. Structural modeling showed that humor coping had not a direct effect on flourishing, fully mediated by resilience and optimism. The results of the bootstrap estimation procedure indicated that the indirect effect of resilience and optimism on the relationship between humor coping and flourishing was significant. The possible explanations and the research implications and limitations are discussed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








İlköğretim Online

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 6.985
Atıf : 20.183
2023 Impact/Etki : 0.025
İlköğretim Online