Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 2
Özel Sektörde İş Güvencesizliğinin Çalışan Performansına Etkisinde Presenteizmin Aracılık Rolü
2023
Dergi:  
Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özel ve kamu sektöründeki çalışanların performansını etkileyen birçok olumlu ve olumsuz değişkenler bulunmaktadır. Bu çalışmada, iş güvencesizliğinin çalışan performansına etkisinde presenteizmin aracılık rolünün araştırılması amaçlanmaktadır. Örneklem olarak Isparta ilinde faaliyet gösteren perakende sektörü çalışanları belirlenmiştir. Araştırma yöntemi olarak nicel araştırma yöntemi belirlenmiş olup veriler anket tekniği ile elde edilmiştir. Elde edilen anket verileri SPSS v.26 ve AMOS v.24 programları kullanılarak analiz edilmiştir. Araştırma türü ilişkisel araştırma olarak tanımlanmıştır. Bu araştırmada örnekleme yöntemi basit rastgele örnekleme seçilmiştir. Çalışmanın sonucunda iş güvencesizliğinin hem çalışan performansını hem de presenteizmi etkilediği tespit edilmiştir. Ayrıca, iş güvencesizliği ile presenteizmin çalışan performansını etkilediği belirlenmiştir. Ancak, iş güvencesizliğinin çalışan performansına etkisinde “işin tamamlanmasının” bir aracılık rolü olmadığı görülmüştür. Bunun yerine, “dikkat dağınıklığından kaçınmanın” tam bir aracılık rolü olduğu bulunmuştur. Bu durum, iş güvencesizliğinin çalışanların performansını olumsuz yönde etkileyebileceği ve bu etkinin söz konusu aracı değişken üzerinden işlediği anlamına gelmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Mediating Role Of Presenteeism In The Effect On Of Job Insecurity In The Private Sector On Employee Performance
2023
Yazar:  
Özet:

There are various positive and negative variables affecting employee performance in both the private and public sectors. The aim of this study is to investigate the mediating role of presenteeism in the effect on of job insecurity on employee performance. The sample consists of employees in the retail sector operating in Isparta province. A quantitative research method was chosen, and data were collected using a survey technique. The collected survey data was subjected to analysis via the utilization of the SPSS v.26 and AMOS v.24 software packages. The research was categorized as correlational in nature. For the purposes of this investigation, a simple random sampling method was elected for sample selection. At the conclusion of the study, it has been identified that job insecurity affects both employee performance and presenteeism. Additionally, it was determined that job insecurity in conjunction with presenteeism influences employee performance. However, it was found that “completing work” does not serve a mediating role in the impact of job insecurity on employee performance. Instead, it was discovered that “avoiding distraction” plays a full mediating role. This implies that job insecurity may negatively affect employee performance, and this effect on operates through the mentioned mediating variable.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 767
Atıf : 4.037
Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi