Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 63
 İndirme 14
Lokasyon Bazlı Mobil Pazarlama Uygulamalarının Tüketici Satın Alma Davranışları ile İlişkisi Üzerine Bir Araştırma
2020
Dergi:  
ONERI
Yazar:  
Özet:

Günümüz rekabetçi pazarında yeni teknolojiler, işletmeler için kimi zaman tehdit kimi zaman ise fırsat olarak ortaya çıkmaktadır. Teknolojiyi takip eden, tüketicilere yeni pazarlama iletişim kanalları sunabilen işletmeler bu fırsatı kullanarak rakiplerinden daha öne çıkabilme şansı yakalamaktadır. Teknolojinin gelişmesi ve mobil cihazlara erişiminin kolaylaşması ile birlikte mobil tüketiciler ortaya çıkmıştır. Bu tüketicilere istenilen yer ve zaman diliminde ulaşmak mümkün hale gelmiştir. Burada işletmeler için önemli olan nokta tüketiciyi gerçekten etkileyebilecek doğru pazarlama iletişim stratejisiyle tüketiciyi yakalamak olmuştur. Dijitalleşmeye adapte olabilen ve teknoloji yatırımları yapan firmalar lokasyon bazlı mobil pazarlama iletişim kanalını seçmeye başlamışlardır. Araştırmada mobil iletişim pazarlamasında lokasyon bazlı mobil pazarlama faaliyetleri gösteren bir banka uygulaması baz alınarak, bu uygulamayı kullanan tüketiciler ele alınmıştır. Bu tüketicilerin lokasyon bazlı mobil pazarlama tutumlarına ilişkin anket çalışması yapılarak istatistiksel analizler sonucunda çıkan cevaplar üzerinden tüketici tutumları incelenmiştir. Bu çalışmanın amacı, elde edilen sonuçların lokasyon bazlı mobil pazarlama faaliyeti yapmayı hedefleyen işletmelere ve bu konuda araştırma yapacak araştırmacılara yol gösterici olmasıdır. Çalışmada elde edilen sonuçlar ile teknoloji liderlerinin lokasyon bazlı pazarlamaya karşı olumlu tutumunun olmadığı görülmüştür. Bu yüzden lokasyon bazlı pazarlama yapmayı düşünen işletmelerin teknoloji görüş liderliği yapan tüketicileri hedef almaması önerilmiştir

Anahtar Kelimeler:

A Research On The Relationship Between Location-based Mobile Marketing Applications and Consumer Behaviors
2020
Dergi:  
ONERI
Yazar:  
Özet:

In today’s hypercompetitive world, new technologies appear sometimes as a threat, other times as an opportunity for firms. Firms that can keep up with the latest trends in technology and offer their customers new marketing communication channels are the ones to turn new technologies into an advantage in the hypercompetitive environment of the business world. Together with the development of technology and the fact that it has become easier for people to reach mobile devices, the concept of ‘mobile consumers’ has emerged. It is easy to reach these consumers at the right time and at the right place. The important issue for firms is to reach consumers with the right and most effective marketing communications strategy. Firms that can adapt to digitalization and make investments in technology have started to choose location-based mobile marketing communication channels. In this study, a bank using location-based mobil marketing activities as a part of its mobile communication is taken into consideration. Attitudes of these consumers towards location based marketing have been measured by a survey. This research aims at contributing to firms tending to use location based mobile marketing activities and researchers interested in this topic. The research has revealed that those consumers that are opinion leaders in technology don’t have a particularly positive view on location based marketing. Therefore, it is recommended that firms tending to use location based marketing rather not target these consumers

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


ONERI

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 475
Atıf : 2.609
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini