Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 6
Zihin Engelliler Öğretmen Adaylarının Öğretmenlik Mesleğine İlişkin Beklentilerinin Belirlenmesi
2022
Dergi:  
Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Öğretmen adaylarının öğretmenlik mesleğinden beklentilerinin belirlenmesi, nitelikli öğretmen yetiştirme arayışlarına katkı sunması açısından önem taşımaktadır. Bu araştırma, Zihin Engellileri Öğretmenliği Programı’ndaki öğretmen adaylarının öğretmenlik mesleğine ilişkin beklentilerinin ortaya konması amacıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırma, betimsel desen kullanılarak tasarlanmıştır. Araştırmanın evreni, bir devlet üniversitesinin Eğitim Fakültesi Zihin Engelliler Öğretmenliği Lisans Programı’nda son sınıfa devam eden ve hâlihazırda Öğretmenlik Uygulaması I dersine kayıt yaptırmış 78 öğretmen adayıdır. Veriler, yarı-yapılandırılmış görüşme tekniğiyle toplanmış, betimsel olarak analiz edilmiştir. Bulgular, öğretmen adaylarının öğretmenlik mesleğinden sosyal, ekonomik, meslekî gelişim, yasal ve yönetsel düzenlemeler açısından beklentileri olduğunu göstermektedir. Öğretmen adaylarının meslekten öncelikli beklentileri arasında; saygın role sahip olma gibi sosyal beklentiler, yüksek maaş ve ekonomik ayrıcalıklar gibi ekonomik beklentiler, hizmet-içi eğitim, seminer ve konferanslara katılma gibi meslekî gelişim beklentileri ve kıyafet serbestliği ya da alan dışı atamaların yapılmaması gibi yasal ve yönetsel düzenleme beklentileri yer almaktadır. Bulgular, öğretmen adaylarının mesleğe ilişkin sosyal, ekonomik ve meslekî gelişim beklentileriyle ilgili daha önce elde edilen araştırma bulgularıyla da örtüşmektedir. Anahtar Kelimeler: Zihin engelliler öğretmenliği; Öğretmen yetiştirme; Öğretmen adayları; Öğretmenlik mesleği; Yarı-yapılandırılmış görüşme; Betimsel desen.

Anahtar Kelimeler:

Intellectual Disabilities Identify The Expectations Of Teacher Candidates For Teaching Profession
2022
Yazar:  
Özet:

The determination of the expectations of the teaching candidates from the teaching profession is important in terms of contributing to the search for qualified teachers training. This research was carried out with the aim of revealing the expectations of teachers candidates in the Intellectual Disabled Teaching Programme regarding the teaching profession. The research is designed using the imaging pattern. The universe of research is a state university’s 78 teachers candidates who continue to the last class in the Faculty of Education’s Intellectual Disabled Teaching Bachelor Program and have already registered in the Teaching Application I course. The data is collected using a semi-configured interview technique, visually analyzed. The findings show that teaching candidates have their expectations from the teaching profession in terms of social, economic, professional development, legal and administrative regulations. Priority expectations of teachers from the profession include social expectations such as having a respected role, economic expectations such as high wages and economic privileges, professional development expectations such as service-in-training, participation in seminars and conferences, and legal and administrative expectations such as the freedom of clothing or the absence of out-of-space appointments. The findings coincide with previous research findings on the social, economic and professional development expectations of teachers candidates for the profession. Keywords: mind disabled teaching; teacher training; teacher candidates; teaching profession; semi-built interview; visual pattern.

0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Kalem Uluslararası Eğitim ve İnsan Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 232
Atıf : 973
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini