Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 2
Hasan Kâfî Akhisarî’nin Kâfî İsimli Mantik Eserinin Tahkiki Tercumesi ve Degerlendirmesi
2022
Dergi:  
Toplum Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makalede, Hasan Kâfî Akhisârî’nin (1544-1615) Kâfî isimli eseri tahkik ve tercüme edilmiş sonra da bazı klasik metinlerle karşılaştırılarak değerlendirilmiştir. Akhisârî’nin bu özlü eserini seçmekteki amacımız, ilk olarak özlü yazılan bu eseri tahkik ve tercüme ederek dilimize kazandırmak; ikinci olarak eser bütün mantık konularını özlü olarak ele aldığı için lisans ve lisansüstü öğrencileri ve bu alana ilgi duyanlar için didaktik olacak ve kolay okunabilecek bir muhtasarı ilgililerin istifadesine sunmaktır. Akhisârî de eserinin başında mantık metinlerinin çok açık olmamasından ve bu sanattaki yorumları kavramanın zor olmasından dolayı mantık öğrencilerinin zorlandıklarını ve bundan dolayı mantığı kolaylaştırmak için mütekaddimûn ve müteahhirûn kitaplarından bir muhtasar yazdığını ifade etmektedir. Değerlendirmede Akhisârî’nin eserini İslam dünyasında klasik gelenekte ortaya çıkmış meşhur, üzerine birçok şerh ve haşiye yazılmış olan Ebherî’nin (ö. 1265) İsagoci’si, Kâtibî’nin (ö. 1277) Şemsiyye’si ve Ebû’s-Senâ Şemseddin El-İsfehânî’nin (ö. 1349) Nâziru’l-Ayn isimli özlü olarak yazılmış mantık eserleriyle tasnifi ve içeriği bakımından karşılaştırarak inceleyeceğiz.

Anahtar Kelimeler:

The Interpretation and Interpretation Of The Logic Of Hasan Kâfi Akhisarî
2022
Yazar:  
Özet:

In this article, Hasan Kâfî Akhisârî (1544-1615) and caffeine The name of the work was reviewed and translated and then compared with some classical texts. Our aim in choosing this substantial work is, first, to give us the language by examining and translating this substantial work; second, the work will be didactic for the graduate and graduate students and those interested in this field and will be readable and readable to the reception of the interested parties because it addresses all the logic issues substantially. In the words of the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him), the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said, “The Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said, ‘The Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said, ‘The Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said, ‘The Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said, ‘The Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said, ‘The Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said, ‘The Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him). It is the most famous of the world’s religious traditions, and the most famous of the world’s religious traditions, and the most famous of the world’s religious traditions, and the most famous of the world’s religious traditions. by 1265) by Isagoci And it is the (the) 1277) The Shadow And you, and you, and you, and you, and you. 1349 by Nâziru’l-Ayn We will compare the logic and the logic of the book with the logic and the logic of the book.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Toplum Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.364
Atıf : 3.434
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini